Europa, sub teroarea ISIS. Germania, amenințată din nou, Franța înființează Garda Națională

444
1
Europa, sub teroarea ISIS. Germania, amenințată din nou, Franța înființează Garda Națională - frantagardanationalaantiisis-1469715591.jpg

Articole recomandate

Franța va crea o Gardă Națională care să contribuie la sporirea securității, în contextul unei serii de atacuri teroriste care au avut loc în această țară, a anunțat președintele Francois Hollande, potrivit unei declarații de presă difuzată de Palatul Elysee, transmite DPA.

Președintele francez Francois Hollande a declarat că a decis să formeze o Gardă Națională pe baza forțelor operaționale de rezervă existente, cu scopul creării unui organism "în slujba protecției francezilor".

Șeful statului francez a adăugat că, la începutul lunii august, urmează să fie reunit Consiliul de Apărare al țării, iar ulterior, în septembrie, vor avea loc consultări cu comisiile parlamentare, pentru ca această Gardă Națională să devină operațională cât mai repede cu putință.

Franța a mai avut o Gardă Națională timp de aproape un secol, din 1789 și până în 1872, ai căror membri au jucat un rol important în revoluțiile din țară.

v v v

Nici Germania nu stă liniștită la capitolul terorism. Landul Bavaria, unde au avut loc două atacuri teroriste săptămâna trecută, va angaja 2.000 de noi polițiști până în 2020, a anunțat un oficial de rang înalt din domeniul securității, citat de DPA.

De asemenea, guvernul landului Bavaria va face demersuri pentru modificarea Constituției în sensul extinderii capacității armatei germane de a lupta împotriva terorismului, a mai precizat oficialul citat.

Recent, poliția germană a arestat un refugiat algerian în vârstă de 19 ani, care a fugit dintr-un centru de psihiatrie strigând: "Vă arunc în aer", punând capăt ultimului incident dintr-o serie ce a întins nervii la maxim în țară, relatează Reuters.

Potrivit poliției, suspectul a simpatizat cu Statul Islamic când era în arest week-end-ul trecut, pentru mai multe furturi, și de asemenea cu un bărbat înarmat care a ucis nouă persoane într-un centru comercial din Munchen, vinerea trecută. Dar poliția a adăugat că nu există alte dovezi cu privire la anumite legături.

Ieri, Statul Islamic a postat pe aplicația jihadistă de mesagerie Telegram avertismente privind noi atacuri teroriste în țări din Europa, după atentatul de la Nisa, soldat cu un adevărat carnagiu și, recent, cu decapitarea unui preot într-o biserică din Franța.

Acum, printr-un nou mesaj al organizației jihadiste, aceasta a avertizat că următoarea țară de pe lista Statului Islamic este Marea Britanie. Jihadiștii au ținut să precizeze că ținta lor va fi Londra, adăugând că rețeaua va organiza, în paralel, atacuri asemănătoare și în Statele Unite, la Washington, cât de curând. 

Comentează știrea

FfETyCIRHCHMhUYMdx
7 decembrie 2016
sgeGnpCQrYeg

Y7pKY9 rllpstujoigq, [url=http://lqwhwpqztstg.com/]lqwhwpqztstg[/url], [link=http://ggfxavmqfixm.com/]ggfxavmqfixm[/link], http://qfowmyifnebc.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.476 secunde