A jurat credință Statului Islamic și a făcut apel la noi atacuri

358
1
A jurat credință Statului Islamic  și a făcut apel la noi atacuri - ajuratcredinta-1469533329.jpg

Articole recomandate

Sirianul care a provocat rănirea a 15 persoane după ce s-a aruncat în aer, în noaptea de duminică spre luni, în sudul Germaniei, făcuse un apel la comiterea de noi atacuri într-o înregistrare video, informează grupul de monitorizare SITE, citând agenția de știri a Statului Islamic Amaq, relatează Reuters.

Atacul care a avut loc duminică, în fața locului de desfășurare a unui festival de muzică din Ansbach, un oraș cu 40.000 de locuitori aflat la sud-vest de Nurnberg, a fost cel de-al patrulea act de violență comis de bărbați din Orientul Mijlociu sau Asia împotriva civililor, într-o săptămână.

Ministrul bavarez de Interne, Joachim Herrmann, a anunțat că, pe telefonul mobil al bărbatului care s-a aruncat în aer, a fost găsită o înregistrare video în care acesta jură credință Statului Islamic.

SITE relatează că sirianul ar fi afirmat în înregistrare că se află la Ansbach într-o "operațiune de căutare a martiriului" și a făcut apel la comiterea mai multor atacuri.

El a spus că atacul din Ansbach reprezintă un răspuns la "crimele comise de coaliție în colaborare cu Germania, bombardând și ucigând bărbați, femei și copii".

Parlamentul german a aprobat în decembrie planurile de alăturare a țării la campania militară împotriva Statului Islamic în Siria, într-o misiune care include trimiterea de avioane de recunoaștere, o fregată, avioane de realimentare și personal militar.

Germania nu s-a alăturat însă unor țări precum Marea Britanie, Franța, SUA și Rusia în lansarea de lovituri aeriene, notează Reuters. 

Comentează știrea

marioara
27 iulie 2016
opinie

Oportunitate nouă! Suntem foarte serioși și oferim posibilitatea unor câștiguri suplimentare în timpul liber. Nu trebuie să cumpărați sau să plătiți ceva. Trebuie doar să ne cereți mai multe detalii, la bit.ly/29LsSph

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6695 secunde