Liderul talibanilor, Akhtar Mansour, ar fi fost UCIS de americani

71
Liderul talibanilor, Akhtar Mansour, ar fi fost UCIS de americani - proxy3-1463903001.jpg
Liderul talibanilor din Afghanistan, Mullah Akhtar Mansour, ar fi murit înt

Liderul talibanilor din Afghanistan, Mullah Akhtar Mansour, ar fi murit într-un raid al forțelor aeriene americane, au declarat oficiali SUA, citați de Agerpres.

Potrivit surselor militare americane, Mansour și un alt combatant taliban ar fi fost urmăriți și eliminați în timp ce se deplasau cu un vehicul într-o zonă retrasă din Pakistan, aproape de granița cu Afghanistanul.

Pentagonul a confirmat că Mansour a fost ținta atacului aerian, dar încă așteaptă confirmarea uciderii acestuia.

Americanii au mai anunțat o dată, în decembrie 2015, că l-ar fi ucis pe Mansour, însă acesta a fost doar rănit în atacul SUA.

Relatările legate de presupusa moarte a lui Mansoor invocau o întrunire a liderilor talibani la Kuchalk, în Pakistan, care ar fi degenerat într-o confruntare cu armele.

O înregistrare audio atribuită liderului suprem al talibanilor afgani, mollahul Akhtar Mansoor, a fost distribuită la finele anului trecut în spațiul virtual de insurgenți, după zvonurile privind moartea acestuia.

"Am înregistrat acest mesaj pentru a înștiința pe toată lumea că sunt viu, după știrile că a avut loc o dispută între talibani. Numele meu a fost menționat, s-a spus că am fost rănit, unii au pretins că am murit. Frații mei, acestea sunt doar zvonuri, propagandă a inamicului", afirmă vocea din înregistrare. Mesajul durează 17 minute și este aparent similar celor difuzate anterior de Mansoor.

Mansour a preluat șefia talibanilor în iulie 2015, după ce l-a înlocuit pe liderul spiritual Mullah Mohammad Omar, scrie realitatea.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3954 secunde