Liga Arabă consideră că Israelul recunoaşte că deţine arme nucleare

434
Liga Arabă consideră că Israelul recunoaşte că deţine arme nucleare - 1-1699263465.jpg
Liga Arabă a dat asigurări că Israelul recunoaşte că deţine arme nucleare, după ce ministrul patrimoniului israelian, Amichai Eliyahu, de extremă dreapta, a declarat că lansarea unui atac nuclear împotriva Fâşiei Gaza este o posibilitate, transmite agenţia EFE.

„Declaraţiile ministrului rasist israelian Eliyahu sunt revelatoare. Nu numai că admite că au o armă nucleară, care este secretul pe care îl ştie toată lumea, dar aceste declaraţii confirmă totodată realitatea despre viziunea detestabilă şi rasistă a israelienilor faţă de poporul palestinian, care este adevărata faţă a guvernului de ocupaţie”, a declarat secretarul general al organizaţiei panarabe, Ahmed Abulgueit.

După cum a relatat The Times of Israel, Eliyahu a dat asigurări că lansarea unei bombe atomice împotriva Fâşiei Gaza ar putea fi una dintre opţiunile în războiul în care Israelul şi gruparea islamistă palestiniană Hamas se înfruntă din 7 octombrie.

Potrivit mai multor surse, statul evreu a dezvoltat în secret arme nucleare în urmă cu mai bine de 50 de ani, dar, până în prezent, nici nu recunoaşte şi nici nu neagă că ar avea astfel de arme.

Centrul pentru Controlul Armelor şi Neproliferare a avertizat în mai multe rânduri cu privire la convingerea largă că Israelul deţine acest tip de armament şi a reamintit că statul israelian nu face parte din Tratatul de neproliferare nucleară şi că „politica sa de opacitate nucleară” este tolerată de inamici şi adversari.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.342 secunde