Lovituri puternice primite de Zona Euro

176
Lovituri puternice primite de Zona Euro - zonaeuro-1343137753.jpg
Moody’s a modificat perspectiva ratingurilor de top "Aaa" ale Ger-maniei și Olandei de la "stabilă" la "negativă", din cauza crizei datoriilor de stat din zona euro, transmite Bloomberg. Este o lovitură atât pentru cele două țări, importanți contribuitori la bugetul UE, cât și pentru zona euro. Luxemburg a avut aceeași soartă. Finlanda rămâne astfel singurul stat din zona euro cu perspectivă "stabilă" asociată ra-tingului maxim. Germania, Olanda, Luxemburg și Finlanda au rămas totuși, deocamdată, singurele țări din uniunea monetară ale căror cali-ficative triplu-A nu au fost retrase încă de cele trei mari agenții de rating, Standard & Poor,s Moody’s și Fitch.

Printre motivele enunțate marți de Moody’s se numără riscul că Grecia ar putea ieși din zona euro și posibilitatea tot mai ridicată ca statele zonei euro să fie nevoite să sprijine financiar țări cu economii mari, precum Spania și Italia.

"Luând în calcul capacitatea mai ridicată de absorbție a costurilor asociate acestui sprijin, povara va reveni în cea mai mare măsură statelor membre cu cele mai ridicate ratinguri, pentru a conserva zona euro în forma actuală", apreciază Moody’s într-un comunicat, făcând referire la Germania, Olanda și Luxemburg.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7046 secunde