Muncitori expuși la radiații într-o centrală nucleară din India

163
Muncitori expuși la radiații într-o centrală nucleară din India - centralanucleara-1343137790.jpg
Peste 40 de muncitori de la o centrală nucleară din nord-vestul Indiei au fost expuși la radiații în două incidente separate, care s-au petrecut în ultimele cinci săptămâni, au dezvăluit marți oficiali din cadrul centralei. Primul accident s-a produs pe 23 iunie, când 38 de persoane au fost expuse unei scurgeri în cursul unor lucrări de mentenanță la o rețea de răcire a Centralei Nucleare Rajasthan din orașul Rawatbhata, a declarat pentru AFP Vinod Kumar, un oficial de rang înalt din cadrul centralei.

Două dintre aceste persoane au fost expuse unor doze de ra-diații echivalente cu limita anuală admisă, a adăugat el, însă toate aceste persoane și-au reluat activitatea.

În cel de al doilea accident, care a avut loc joia trecută, alți patru muncitori au fost expuși la radiații în timp ce reparau o defecțiune la un cot al unei conducte.

India, care depinde în mod esențial de cărbune, caută în mod activ noi surse de energie în vederea alimentării creșterii sale economice, iar Guvernul vrea să crească ponderea domeniului nuclear în producția energetică de la 3%, cât este în prezent, la 25%, până în 2050.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8657 secunde