PDL cere electoratului să NU meargă la vot

874
15
PDL cere electoratului să NU meargă la vot - vasileblaga-1343138250.jpg

Articole de la același autor

Colegiul Director Național al PDL a decis, ieri, cu 89 de voturi "pentru" și o abținere, neparticiparea la referendumul din 29 iulie prin absența de la urne a membrilor și simpatizanților PDL.

Președintele Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga, a afirmat, după ședință, că nu și-a propus să îl convingă pe președintele sus-pendat de decizia Colegiului Director Național al PDL și a explicat că Traian Băsescu susținea varianta participării la referendum când

USL nu adoptase niciuna dintre măsurile contestate de democrat-liberali.

"Nu am reușit să-l conving, nici nu mi-am propus să-l conving. Este decizia Colegiului Director al PDL. Când domnul președinte Traian Băsescu spunea că dorește ca lumea să participe la referendum nu erau luate nici una dintre măsurile luate de USL", a spus Vasile Blaga.

În ceea ce privește decizia luată de PDL, printre altele, Blaga și-a exprimat nemulțumirea că Guvernul USL a înființat secții de votare în restaurante și hoteluri.

"Nici pe de parte nu credeam că o să înființăm secții de votare în restaurante, în hoteluri, la munte și la mare, că nu vom avea o evidență clară a celor care votează pe liste speciale, că nu vom ști că votanții au luat la cunoștință de rigorile votului multiplu și că nu vom avea declarații pe propria răspundere în acest sens, că nu vom avea camere de luat vederi în secțiile de votare", a explicat președintele PDL.

Pe de altă parte, Vasile Blaga a amintit că USL nu a respectat deci-ziile altor referendumuri. "Reamin-tesc referendumul din 2007 pentru votul în două tururi de scrutin, simultan cu alegerile europarlamen-tare. S-au străduit din răsputeri să nu existe cvorum pe respectivul refe-rendum punând secțiile de vot separat. Tot în 2007, la referendumul pentru suspendarea președintelui 80% din populație a spus NU, iar 20 % DA. Nu știu ca unul din cei 322 de parlamentari (n.r. care au votat în 2007 în Parlament pentru suspen-darea lui Traian Băsescu) să-și fi dat demisia. Dacă discutăm de ultimul referendum, din 2009, vizavi de cei 300 de parlamentari și de Parlament uninominal, nu știu dacă cineva din USL să fi încercat să respecte decizia de la referendum", a afirmat Blaga.

Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Daniel
25 iulie 2012
Basescu

Spuneam mai demlut cuiva intr-o discutie despre politica de pe la noi ca de Traian Basescu o sa scapam doar in forta. Tragic este alceva. Culmea, mai sunt persoane care mai au capacitatea de a vedea in nenorocitul asta un om porvidential. Cel mai tare ma enerveaza can au ca singura scuza in sustinerea Chiorului anticomunismul. Ca vezi Doamne ceilalti sunt comunisti. Zic si eu: ASA ESTE fratilor! Dar acum daca astia al de Ponta si gasca sunt comunisti, el Basescu ce a fost? A fost SECURIST DOVEDIT. Adica mai rau. Pe final eu vreau sa spun doar atat. MERG LA VOT DIN RESPECT PENTRU JERTFA DE SANGE A TINERILOR CE AU MURIT ACUM 22 DE ANI PENTRU VA NOI BOII DE ASTAZI SA AVEM ACEL DREPT! CINE STA ACASA INDIFERENT DE OPTIUNE, ESTE NU DOAR UN LAS, ESTE CALAUL PESTE TIMP A MORTILOR REVOLUTIEI ROMANE.

radu
25 iulie 2012
BOICOT

Nu mergeti la vot,nu va lasati prostiti de gasca rosie care vrea sa ne duca iar catre Rusia.nu spuneti nu Europei.BOICOTATI LOVITURA DE STAT USL-amista.

radu
25 iulie 2012
Tu ai stat la revolutie la caldurica

In timp ce noi studentii muream calcati de tancuri in 1989 !!! Cei care au stat la caldurica in 1989, vor ramane acasa, luptatorii merg la vot !!! Si nu e BOICOT fiindca boul e animal sacru in India ci COICOT ce face PD-L-ul !!!

Răspuns la: BOICOT
Adăugat de : radu, 25 iulie 2012
Nu mergeti la vot,nu va lasati prostiti de gasca rosie care vrea sa ne duca iar catre Rusia.nu spuneti nu Europei.BOICOTATI LOVITURA DE STAT...
admirator
25 iulie 2012
bateti apa-n piua de pomana!

suspendarea prezidentului se face daca a incalcat Constitutia; CCR zice ca nu. atunci? Daca nu vrea sa tina cont de ce zice CCR, Parlaemntul poate vota suspendarea, dar trebuie sa fie sustinuti de minim 50% din populatie; daca nu, sa stea in banca lor;(de ce v-am sustine noi?) prezidentul a fost votat de mai multi oameni decit ei; apoi, vina este exclusiva a USL; daca nu vrea sa recunoasca adevarul (Ponta plagiator) si sa ia masuri impotriva lui, cum garanteaza corectitudinea numararii votului (in carciumi si hoteluri; fufe ati pregatit?); Base, a garantat independenta justitiei si serviciilor secrete; USL nu poate garanta nimic. Si nu vrea. Ei vor sa apere penalii din fucntii.(Directorul SRI din PSD, directorul SIE din PNL, Daniel Morar arestase un senator PDL inaitne de a fi numit in fucntie, etc.) Voi? Androneasca (incompatibila) il apara pe Ponta dupa dovedirea -fara echivoc- a plagiatului... cu adevarat "256 rimeaza cu Nastase"! Prea credeti prosti votantii din tara asta... (Si Brucan tot liberal era... mentalitatea s-a perpetuat. De altfel Tariceanu repetent, Crin repetent, ce pretentii sa ai de la liberali?)

admirator
25 iulie 2012
ai grija,

forta in politica nu e bine vazuta. Poate doar in Coreea de Nord. Dar fii atent ca forta minoritatii poate fi blocata de forta majoritatii. Si tot voi o sa incepeti cu bocitul. Lasati jsutitia si statul in pace! Trimiteti penalii (chiar daca sunt liderii vostri) la mititica. Indepartati oaemnii corupti din structurile vostre. Incepeti cu Ponta. Asa oamenii va vor crede si va vor sprijini. Altfel..........sorry!

Răspuns la: Basescu
Adăugat de : Daniel, 25 iulie 2012
Spuneam mai demlut cuiva intr-o discutie despre politica de pe la noi ca de Traian Basescu o sa scapam doar in forta. Tragic este alceva. Culmea, mai...
Daniel
25 iulie 2012
Poveste PDL-ista

A fost o data ca nici o data un nene frumos destept democratic. El a adunat toata crema dreptilor din tara sa ( Udrea, Blaga, Videanu, Blejnar, Boc...sa mai continui?) si a facut el nene paradisul pe pamant pentru oamenii tarii aceleia. Dar vai, ei prostii pamantului nu au inteles cat de bun intelept si drept este el Conducatorul (vezi Hitler) si vor acum sa il dea jos. Cum? Nu ati inteles dabitotcilor ce am facut eu pentru voi? Cum traiti toti BINE! Cum pensionarii nu stau la cozile umilintei? Cum m-am sacrificat eu pentru voi hahaind grotesc? Nu ma meritati. Si ce daca Referendumul este cel mai democratic mod cu putinta de a va spune voi parerea? Uite eu nu plec. Vreau sa raman si sa termin ce am de facut. Adica sa va distrug. Apoi voi incaleca pe o sa si o sa va dau c(m)uie asa.

DE CE TREBUIE DEMIS MONSTRUL MAFIOT TRAIAN BASESCU
25 iulie 2012
DE CE TREBUIE DEMIS

DE CE TREBUIE DEMIS MONSTRUL MAFIOT TRAIAN BASESCU LA REFERENDUMUL DIN "29 IULIE2012" SI TRIMIS LA PUSCARIA RAHOVA: A VANDUT INTR-UN MOD MAFIOT FLOTA NATIONALA A ROMANIEI DE 310 NAVE COMERCIALE SI 46 NAVE DE PESCUIT OCEANIC INTRE 1992-2000 SI A LASAT PE DRUMURI PESTE 20000 DE NAVIGATORI SI FAMILIILE ACESTORA . A IMPUS CELEBRA ROVINIETA FURAND IN ACEST FEL BANII CELOR CARE PLATEAU TAXA. A JEFUIT CONTURILE CFR SI A DAT AFARA ANGAJATII ACESTEI COMPANII NATIONALE. A JEFUIT SI A PRODUS DOAR SCANDAL LA PRIMARIA CAPITALEI. SI-A DAT SINGUR O CASA IN STR.MIHAILEANEANU DIN CAPITALA A BAGAT ZAZANIE SI A INCAIERAT LA MODUL PRIMITIV TOATE CATEGORIILE SOCIALE,PROFESIONALE,POLITICE DIN ROMANIA DIN POZITIA DE PRESEDINTE AL STATULUI. A PRODUS DIFERENDE POLITICE SI DE RESPONSABILITATE JURIDICA CU TOTI PRIM-MINISTRII ROMANIEI. A DUS O POLITICA DE REVENIRE A METODELOR FOSTELOR SERVICII DE SECURITATE COMUNISTE IN VIATA PRIVATA A ROMANILOR. A DISPUS IN MOD TOTAL ILEGAL SI AUTOCRAT TAIEREA SALARIILOR BUGETARIILOR,PENSIILOR,ALOCATIILOR DE SOMAJ,DE MATERNITATE,A ORICAROR TIPURI DE SPORURI SALARIALE. A CERUT PENSIONARILOR SA IASA CAT MAI REPEDE DIN SISTEM PE CALE NATURALA(MOARTE) A INCHIS DIN DISPOZITIA SA EXPRESA PESTE 100 DE SPITALE,PESTE 1000 DE UNITATI SCOLARE,TRIMITAND LA MOARTE SUTE DE SUFERINZI SAU REINSTITUIND IN ROMANIA ANULUI 2012 ANALFABETISMULUI PRIN INCURAJAREA ABSENTEISMULUI SCOLAR. A IMPUS CRESTEREA TVA LA 24%. A IMPUS UN NOU COD AL MUNCII SI UN NOU COD DE DIALOG SOCIAL DE FACTURA FASCISTOIDA,PRIN ASUMAREA IN PARLAMENT DE CATRE GUVERNUL BOC A ACESTOR LEGI. A IMPUS O NOUA LEGE A EDUCATIEI DE FACTURA FASCISTOIDA REDUCAND CADRELE DIDACTICE LA STATUTUL DE AGENTI ELECTORALI PENTRU PDL. A GIRAT FURTUL R.ANASTASE LA LEGEA PENSIILOR PRIN METODA 80=160. A GIRAT O CLICA OLIGARHIC-FINANCIARA CONDUS DE AMANTA SA INTIMA E.UDREA SI DE CELEBRI REGI AI ASFALTULUI . DETINE IN CONTURI DIN SINGAPORE,BAHAMAS,CAYMAN SI ALTE PARADISURI FINANCIARE O AVERE ESTIMATA LA PESTE 2 MILIARDE EURO ADMINISTRATE DE OAMENII SAI DIN UMBRA. DORESTE IN CONTINUARE DISPARITIA A PESTE 100000 PATURI DE SPITAL DIN 125000 EXISTENTE IN MOMENTUL DE FATA. DORESTE UN SISTEM PRIVAT DE SANATATE DOAR PENTRU CEI CU BANI. A MARTURISIT CA EL NU POATE CONDUCE O INSTITUTIE IN MOD DEMOCRATIC.... SE POT ADAUGA MULTE SI MULTE ALTE MOTIVE CERTE PENTRU DEMITEREA ACESTUI MONSTRU CU CHIP UMAN... DE FIECARE DINTRE NOI DEPINDE CE VREM LA REFERENDUM: DICTATURA BASESCU-VOTEAZA NU / UN NOU INCEPUT PENTRU VIITORUL NOSTRU SI DEMOCRATIE-VOTEAZA DA VINO LA VOT SI EXPRIMA CE ITI DORESTI : DICTATURA OLIGARHIC-FINANCIARA SAU DEMOCRATIE SI VIITOR PENTRU COPII NOSTRII. ADAUGATI SI ALTE MOTIVE LA ACEASTA LISTA PENTRU DEMITEREA MONSTRULUI MAFIOT CU TRASATURI UMANOIDE TRAIAN BASESCU SI DATI MAI DEPARTE....

Părerologul de Constanța
25 iulie 2012
Cuget Liber,dovedește că ești un jurnal " AL TUTUROR !"

Cum se face ca toate comentariile care il ataca pe Basescu,mai pe față sau mai voalat,sunt imediat clasificate ca "inadecvate" si necorespunzătoare ?? Aceasta este noua politică a ziarului ??? Acum,constănțenii au nevoie și de opinia celor care cunosc adevăruri necunoscute de mulți,dar bănuite...părerea mea...

ion
25 iulie 2012
referendum

De ce pdl-istii nu merg la vot? Este singurul lucru democratic. De ce le este frica?

admirator
25 iulie 2012
eh, si eu am postat citeva

mesaje si mi s-au sters... De obicei nu mai vin pe aici, sa vad ce se intimpla. Dar ca sa rezolvam problema asta, dati-mi voie sa citez un fragment din RL (electronica de azi). Cine vrea mai mutl, sa mearga acolo:"În noiembrie 2007, Traian Băsescu iniția referendumul pentru alegerea sistemului de vot, în aceeași perioadă cu alegerile pentru Parlamentul European. Românii erau invitați să își exprime opinia cu privire la introducerea sau nu a votului uninominal. Lideri politici precum Tăriceanu sau Iliescu deveneau atunci susținătorii boicotării consultării cetățenilor. Iată câteva declarații ale liderilor PNL și PSD din acea perioadă: Ion Iliescu, președinte de onoare al PSD: "Eu, personal, nu voi vota la referendum. Asta o spun de pe acum. Și îndemn chiar la boicotarea acestuia, pentru că vreau să ne concentrăm atenția asupra alegerilor pentru Parlamentul European, care sunt foarte importante, pentru ca ne consacră statutul de țară membră a Uniunii Europene." (Mediafax, 2007) Călin Popescu Tăriceanu, fost președinte al PNL: "Mi s-a părut că Traian Basescu s-a comportat, încă o dată, ca într-un restaurant. A dat comandă pentru un referendum și crede că procedura a fost îndeplinită.'' (Mediafax, 2007) " QED. Orice comentariu devine ridicol!

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5059 secunde