MAE recomandă cetățenilor români să evite călătoriile în Mali

226
MAE recomandă cetățenilor români să evite călătoriile în Mali - mali-1333992187.jpg
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să evite în această perioadă călătoriile în Mali, iar românilor aflați pe teritoriul acestei țări să părăsească țara și să își ia măsuri de securitate suplimentare, având în vedere faptul că situația de securitate din Mali se menține volatilă și periculoasă.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis luni AGERPRES, cetățenii români care se află deja pe teritoriul acestui stat sunt sfătuiți să se adreseze și să își anunțe prezența în regiune Consulatului Onorific al României la Bamako sau la Ambasada României în Senegal comunicând propriile coordonate, pentru a putea fi contactați în situații de urgență.

În cadrul Departamentului Consular funcționează o linie telefonică dedicată - +40.21.319.21.37 - la care cetățenii români afectați de actuala situație din Mali pot suna 24/24, pentru asistență și informații consulare. De asemenea, Departamentul Consular răspunde solicitărilor de informații transmise prin Internet, la adresa de mail: [email protected].

MAE reamintește că România nu are o formă de reprezentare diplomatică sau consulară de carieră în Mali. În calitate de cetățeni ai Uniunii Europene, cetățenii români pot însă solicita, în caz de necesitate, eliberarea unui titlu de călătorie în vederea întoarcerii în țară din partea misiunilor diplomatice ale țărilor UE cu reprezentare în Mali.

Potrivit sursei citate, site-ul Comisiei Europene conține informații utile privind protecția consulară de care beneficiază cetățenii UE, inclusiv lista cu misiunile diplomatice ale țărilor UE cu reprezentare în Mali.

Consulatul Onorific al României la Bamako poate sprijini rezolvarea unor probleme urgente, prin contactele cu autoritățile locale, dar nu poate emite documente de identitate românești sau realiza formalități consulare.

Cetățenii români care ignoră avertismentele MAE și se deplasează în zone de risc sunt atenționați că o fac pe propria răspundere și vor suporta consecințele unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilitățile de intervenție ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare în astfel de zone sunt reduse, se mai arată în comunicat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3919 secunde