Cristian Diaconescu:

Voi continua demersurile pentru închiderea în 2012 a capitolului aderării la zona Schengen

433
Voi continua demersurile pentru închiderea în 2012 a capitolului aderării la zona Schengen - cristiandiaconescumae-1327486396.jpg
Noul ministru al Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, a declarat, astăzi, după ceremonia de preluare a mandatului organizată la sediul MAE, că va continua demersurile pentru ca în 2012 să fie închis capitolul integrării României în zona Schengen.

"Este o situație într-adevăr complexă, este un moment intern și extern destul de alambicat, dar, pe de altă parte, sunt convins că pași serioși s-au făcut în direcția bună. Evident voi continua demersurile ca în anul 2012 să închidem acest capitol al integrării României în zona Schengen. Și sunt de asemenea convins că evoluțiile până în acest moment la nivelul acumulărilor pentru o decizie corespunzătoare au fost deja făcute. Deci, chiar dacă este ceva mai complicat, lucrurile vor fi soluționate corespunzător", a asigurat Diaconescu, potrivit Agerpres.

Totodată, el i-a mulțumit predecesorului său, Teodor Baconschi, pentru întreaga sa activitate din ultimii doi ani și pentru modul în care au fost gestionate relațiile internaționale în această perioadă. "Sunt foarte multe lucruri bune pe care am să mă străduiesc să le continui și sunt convins că standardul relațiilor pe care România le are prin intermediul instituției diplomatice românești a fost îmbogățit prin contribuția domnului Baconschi", a spus noul ministru.

Întrebat ce va schimba în activitatea MAE, el a menționat că nu vrea să înceapă prin schimbări, prima zi de muncă fiind de evaluare. "Sunt convins că sunt lucruri care pot fi continuate cât se poate de rapid și această abordare mi se pare cea mai utilă. Prioritățile nu vor fi nici extrem de deosebite, nici altele decât cele care au funcționat până acum", a mai menționat noul șef al diplomației.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.667 secunde