Malaezia are un nou rege: miliardarul Ibrahim Sultan Iskandar

167
Malaezia are un nou rege: miliardarul Ibrahim Sultan Iskandar - 1-1706692268.jpg

Articole de la același autor

Noul rege al Malaeziei, Ibrahim Sultan Iskandar, a depus, miercuri, 31 ianuarie, jurământul la palatul naţional din Kuala Lumpur, relatează agenţia AFP.

În vârstă de 65 de ani, miliardarul Iskandar este cunoscut pentru exprimarea deschisă şi hotărât să joace un rol-cheie în stabilitatea politică a ţării.

Ceremonia tradiţională a fost transmisă la televiziune. În faţa prim-ministrului Anwar Ibrahim şi a altor membri ai elitei conducătoare a ţării, regele a rostit jurământul prin care se angajează „solemn şi sincer să fie loial, să domnească just pentru Malaezia în conformitate cu legile şi cu Constituţia”. Va urma, peste câteva luni, un nou ceremonial - cel de încoronare.

Iskandar este sultanul din Johor, unul din cele nouă vechi regate componente ale federaţiei malaeziene din care mai fac parte încă patru state şi trei teritorii federale. Capii familiilor conducătoare din regate îl aleg o dată la cinci ani pe unul dintre ei ca şef al statului federal.

Averea lui Iskandar şi a familiei sale este de cel puţin 5,7 miliarde de dolari, conform estimării Bloomberg. Regele are şase copii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4776 secunde