Mihai Daraban - președintele CCIR invită firmele din Malaezia să investească în portul Constanța

123
Mihai Daraban - președintele CCIR invită firmele din Malaezia să investească în portul Constanța - mihaidarabanpresedinteleccirinvi-1606501071.jpg

Articole de la același autor

Mihai Daraban - președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) a primit vizita de lucru a ambasadorului extraordinar și plenipotențiar al Malaeziei în România, Abdullah Zawawi bin Tahir.

Potrivit comunicatului dat publicității, principalele teme de pe agenda de lucru au fost analiza posibilităților de dezvoltare a relațiilor economice bilaterale, identificarea de oportunități de investiții reciproce și consolidarea colaborării dintre CCIR și Ambasada Malaeziei de la București. În acest context, a fost remarcată tendința de creștere a valorii schimburilor comerciale bilaterale dintre România și Malaeziei, în pofida dificultăților generate de criza pandemică actuală, în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent.

Președintele CCIR, Mihai Daraban a evidențiat, printre altele, două direcții care ar putea sta la baza dezvoltării pe viitor a relațiilor economice dintre cele două state: „Pe de-o parte o cale de colaborare o constituie valorificarea oportunităților de investiții în perimetrul portului Constanța, care dispune de 4.000 de hectare de teren, adecvate unor proiecte de tip greenfield. Pe de altă parte, aș vrea să reamintesc industria auto din România, care produce o gamă largă de piese și subansamble pentru concerne auto internaționale, constituind astfel una dintre ramurile cu potențial de cooperare pe dimensiunea bilaterală vizând Malaeziei”.

Abdullah Zawawi bin Tahir, a declarat: „Consider că România este un partener european important pentru Malaezia, legăturile puternice dintre statele noastre fiind un promotor al dezvoltării cooperării economice. În acest sens, consider importantă intensificarea colaborării noastre cu CCIR prin dinamizarea schimbului de informații de afaceri, identificarea de proiecte de interes comun și vom sprijini demersul de semnare a unui memorandum de cooperare dintre CCIR și Camera de Comerț și Industrie Națională a Malaeziei.”

Oaspetele a anunțat că: „Ministrul comerțului din Malaezia intenționează să efectueze o vizită în România, atunci când contextul mondial va permite acest lucru”.

În prezent, pe teritoriul României activează un număr de 28 de companii cu capital malaezian, totalizând un capital subscris de 251.102 euro.

CCIR a organizat, în iunie 2017, la București, în parteneriat cu reprezentanțele diplomatice ale Indoneziei, Malaeziei și Vietnamului, seminarul „Doing business in Southeast Asia”. Evenimentul a urmărit furnizarea de informații concrete și relevante pentru companiile și organizațiile de afaceri românești interesate de cele trei piețe și Sud-Estul Asiei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2303 secunde