Manifestanții egipteni au incendiat un comisariat din Port Said

154
Manifestanții au incendiat un comisariat din Port Said, sâmbătă, când secretarul de Stat american John Kerry a ajuns la Cairo pentru a discuta despre tranziția acestei țări devastate de o gravă criză politică. 


Aproximativ 500 de manifestanți au aruncat cocktailuri Molotov și pietre în comisariatul acestui oraș din nord-estul Egiptului, provocând un incendiu, și au blocat accesul pompierilor, a anunțat Ministerul de Interne într-un comunicat.

Manifestanții s-au reunit în fața comisariatului după confruntările în cursul cărora au fost răniți doi bărbați în momentul în care un camion de poliție a lovit patru persoane ce manifestau anterior, a anunțat ministerul. La Port Said se desfășoară o mișcare de nesupunere civilă pentru a treia săptămână consecutiv.

Violențe similare au avut loc în Delta Nilului, unde o persoană a fost ucisă și alte câteva zeci au fost rănite în confruntările nocturne dintre polițiști și manifestanți la Mansoura, potrivit unui oficial din cadrul serviciilor de securitate. Potrivit presei locale, manifestantul a murit după ce a fost lovit de o furgonetă a poliției.

Mansoura este ultima provincie a țării care a lansat o campanie de nesupunere civilă, după Port Said, Ismailiya și Suez. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 02 Martie 2013
Stire din Actual : Manifestări violente în Egipt
Pagina a fost generata in 0.2569 secunde