Manifestație a ultranaționaliștilor ucraineni împotriva legii care acordă autonomie provinciilor separatiste

59
Manifestație a ultranaționaliștilor ucraineni împotriva legii care acordă autonomie provinciilor separatiste - ka2-1410958240.jpg

Articole recomandate

Sute de ultranaționaliști ucraineni au protestat miercuri la Kiev împotriva acordării unei autonomii lărgite provinciilor separatiste proruse Donețk și Lugansk, relatează agenția EFE citând agenția Interfax Ucraina.


Legile nu sunt clare. Îi cerem lui Poroșenko să nu le promulge", a declarat Artiom Skropadski, purtătorul de cuvânt al formațiunii Sectorul Dreptei, făcând referire la cele două acte normative votate marți de Rada Supremă. Primul text menționează acordarea unui 'statut special' pentru regiunile proruse din estul Ucrainei, crearea unui guvern autonom provizoriu pentru o perioadă de trei ani și alegeri locale pe 7 decembrie, iar al doilea prevede o amnistie pentru combatanții rebeli, cu excepția celor vinovați de delicte grave.

Formațiunea ultranaționalistă Sectorul Dreptei a jucat un rol crucial în revolta de la începutul anului ce a condus la înlăturarea președintelui Viktor Ianukovici, iar apoi a constituit un batalion de voluntari ce s-a alăturat armatei în luptele împotriva separatiștilor proruși din provinciile Donețk și Lugansk.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5046 secunde