Marele șahist Gari Kasparov spune că știe data la care Vladimir Putin va anunța victoria

1019
Marele șahist Gari Kasparov spune că știe data la care Vladimir Putin va anunța victoria - garrykasparov2-1658903920.jpg

Articole de la același autor

După ce Vladimir Putin pare că a înțeles că războiul cu Ucraina nu poate fi câștigat așa cum a sperat la începutul invaziei, liderul de la Kremlin s-ar pregăti să facă anunțul triumfal.


„Dictatorii sunt fascinați de aniversări, motiv pentru care scopul propagandistic al lui Putin este să anunțe victoria pe 7 octombrie. Adică la împlinirea vârstei de 70 de ani”, a declarat vineri disidentul rus Gari Kasparov.

„Sunt aproape sigur de asta, pentru că dictatorii iubesc (diferite) aniversări. Cred că în cele din urmă s-a impus un oarecare bun simț la Kremlin și acolo s-a observat că nu este posibil să învingi Ucraina la scara care inițial s-a dorit a fi realizată. Aceasta înseamnă că, în opinia autorităților ruse, este acum necesar să se asigure câștiguri teritoriale, să se dezvolte și să se negocieze dintr-o poziție de forță. Putin crede că da, victoria va fi declarată pe 7 octombrie”, a spus Kasparov într-un interviu acordat portalului ucrainean obozrevatel.com. citat de Republica.ro.

Inițial, s-a speculat că Vladimir Putin va anunța victoria pe 9 mai, când Rusia sărbătorește Ziua Victoriei. Dar nu a fost așa, scrie stiripesurse.ro



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7237 secunde