Marii dictatori ai lumii au avut parte de morți îngrozitoare GALERIE FOTO

1195
Dictatorul Muammar Gaddafi a fost ucis, după ce 42 de ani a condus Libia. El s-a alăturat listei dictatorilor care au cunoscut un sfârșit violent, precum Nicolae Ceaușescu și Saddam Hussein. Imaginile cu ultimele momente ale celor mai mari dictatori ai lumii au intrat în istorie.

"Nu trageți, nu trageți! Cine sunteți?", acestea ar fi fost ultimele cuvinte ale lui Muammar Gaddafi, înconjurat de trupele Consiliului de Tranziție. A fost scos dintr-un canal în care se ascunsese în timpul unui raid aerian și executat cu un pistol. Trupul însângerat a fost apoi târât prin praf în mijlocul luptătorilor libieni în delir. Colonelul a fost grav rănit la ambele picioare și la cap și abia mai respira când a fost dus cu o ambulanță la un spital din Sirte.

Dictatorul român Nicolae Ceaușescu și soția sa au fost condamnați la moarte de un tribunal militar, după un scurt proces, în ziua de Crăciun în 1989. După proces, celor doi le-au fost legate mâinile la spate și au fost împușcați de un pluton de execuție, scrie dailymail.co.uk.

Mareșalul Ion Antonescu, fostul lider român din perioada războiului, a fost adus în fața plutonului de execuție la 1 iunie 1946.

Saddam Hussein a fost condamnat la moarte prin spânzurare. Fostul președinte irakian a fost găsit vinovat de crime împotriva umanității în procesul legat de masacrul de la Dujail din 1982. Este cea mai gravă pedeapsă din istoria Irakului. Hussein a fost spânzurat la 30 decembrie 2006.

În primăvara lui 1945, fără nici o judecată, doar invocând motivul vag pentru crime împotriva poporului italian, Benito Mussolini și amanta sa sunt executați prin împușcare.

Liderul Republicii Dominicane Rafael Trujillo a fost împușcat la 30 mai 1961.

Liderul nazist Adolf Hitler s-a împușcat la 30 aprilie 1945.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 21 Octombrie 2011
Stire din Actual : Gaddafi a fost ucis
Joi, 20 Octombrie 2011
Stire din Eveniment : Gaddafi a fost capturat!
Pagina a fost generata in 1.0765 secunde