Sâmbătă

Concurs Mașinile de epocă au defilat prin Mamaia

697

Articole de la același autor

Mașini clasice, elegante, rafinate - pentru nostalgici. Turiștii din stațiunea Mamaia au admirat, sâmbătă seara, expoziția de mașini de epocă din stațiunea Mamaia din cadrul Exotic Car Show.

Unele au mai bine de cincizeci de ani, dar cuceresc și acum inimile bărbaților. De altfel, în ultimii ani, a devenit o modă să-ți cumperi mașină de epocă.
"Bătrânele doamne" pe patru roți au făcut ieri furori în rândul turiștilor din Mamaia. Românii cu dare de mână și-au scos "bijuteriile" din garaj și le-au adus la Mamaia ca să le vadă toată țara. Printre ei - primarul Radu Mazăre, multimiliardarul Ion Țiriac, omul de afaceri Elan Schwartzenberg, soțul Mihaelei Rădulescu.
Turiștii s-au înghesuit să se fotografieze cu mașinile de acum mai bine de câteva decenii. Unii au oftat că nu au atâția bani ca să-și cumpere o astfel de bijuterie.
Primarul Mazăre nu a scăpat prilejul de a ieși în evidență, așa că a venit îmbrăcat într-un costum de epocă, ca să fie în ton cu evenimentul. "Nu prea îl prinde vestimentația asta" - au opinat unele voci din mulțimea strânsă să caște ochii la expoziție.
Cele mai interesante mașini au fost premiate de juriul condus de Ion Țiriac. Titlul de "cea mai frumoasă mașină" a fost adjudecat de un Auburn Boattail Speedster verde, una dintre cele mai frumoase mașini realizate și în istoria automobilismului.
Dino Ferrari a fost desemnată "cea mai sexy mașină". Micuța elegantă, de culoare galbenă a fost lăudată de Ion Țiriac. Deși mai multe voci susțineau că mașina premiată îi aparține, multimiliardarul a infirmat acest fapt.
Titlul de "cea mai bătrână mașină" i-a revenit unui Studebaker Dictator, una dintre achizițiile primarului Radu Mazăre, un automobil din 1937.
Turiștii au fost impresionați de toată colecția expusă. Printre exponate s-au numărat Fordul Mustang din 1963 ce a aparținut fostului prim-ministru al României, Manea Mănescu, un ARO M461C al familiei Ceaușescu, un automobil Willys CJ-3B din 1956 și un Volvo din 1961.
Exotic Car Show a continuat și duminică. De această dată, au fost expuse mașini de lux, al căror preț nu coboară sub 120.000 de euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9312 secunde