Măsurile franceze împotriva delincvenței românești, criticate de presa franceză

415
1
Măsurile franceze împotriva delincvenței românești, criticate de presa franceză - cersetori-1316002577.jpg
Măsurile împotriva "delincvenței care implică cetățeni români", anunțate luni de ministrul francez de Interne, Claude Gueant, sunt lipsite de precizie, afirmă cotidianul francez Le Monde, în ediția electronică.
În primul rând, subliniază cotidianul francez, nu există niciun cadru legal pentru repatrierea minorilor ai căror părinți nu pot fi localizați. În astfel de cazuri, a explicat Gueant, "minorii vor fi încredințați serviciului român de protecție a copilului".

Un acord franco-român a fost încheiat în acest sens în 2002 și prevede repatrierea unui minor doar pe baza cererii unui judecător pentru minori și după o anchetă preliminară. Acest acord a fost modificat apoi reluat în 2007, votat în 2010 și cenzurat câteva săptămâni mai târziu de Consiliul constituțional. În noua versiune, procurorul este cel care decide repatrierea, iar ancheta nu mai este obligatorie.

"Această măsură este total ineficientă și va pune în pericol numeroși tineri, explică Damien Nantes, directorul asociației Hord la rue. Un studiu realizat de această asociație în 2009 pe tinerii repatriați a arătat eșecul aproape sistematic al acestor măsuri, care au pus în pericol numeroși copii. "Da, serviciile pentru protecția copilului au evoluat enorm în ultimii zece ani", explică la rândul său Alexandre Le Cleve, de la Cimade. "În prezent, având în vedere contextul economic al României, este o coborâre în infern pentru acești copii ...", adaugă el. Le Cleve denunță și procedurile "amatoriste" pe baza cărora sunt repatriați acești minori.

Ministrul francez prevede, de asemenea, pentru "organizarea repatrierii", nominalizarea unui "magistrat de legătură român". Dar, subliniază cotidianul francez acesta nu a fost încă numit, iar domeniul său de acțiune este vag și prea puțin coercitiv.

De asemenea, ministrul a anunțat interzicerea cerșetoriei pe Champs Elysees. Această măsură va viza bulevardul, piața Etoile și sensul giratoriu, dar niciuna dintre străzile învecinate.

În plus, astfel de hotărâri, luate de obicei la nivel local, au fost aspru criticate și chiar contestate în justiție de Liga pentru Drepturile Omului. În trecut, judecătorii administrativi au anulat deja astfel de hotărâri împotriva cerșetoriei.






Comentează știrea

admirtor
15 septembrie 2011
rasisti

care se ascund sub eufemismul "romani" sau "cetateni romani"..... Tziganii sunt -si ei- cetateni ai UE si au drepturi garantate prin tratatele internationale. Iar dobitocii de la Canal+, care continua cu "glumele" proaste, sa afle ca in Franta sunt citeva milioane de oameni de culoare si "Popesti". Cei 50.000 de expulzati (ca-n Evul Mediu) nu rezolva nici o problema. De altfel, cum francezii nu mai stiu cum se foloseste organul lor sexual(utilizind alte "cavitati naturale" decit cele indicate), tot mai multi nou nascuti "francezi" sunt creti si/sau bruneti. Asteptam, cu interes, nasterea copilului Carlei Bruni. Oricum SCUTUL tot se monteaza. In Romania, nu in Franta! Bye, bye!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5402 secunde