Concurs Matei, mai tare decât legea

575

Articole de la același autor

Tensiunile dintre aleșii locali social-democrați și liberali, pe de o parte, și democrați-liberali, alături de edilul Tudorel Calapod, de cealaltă parte, se vor accentua în urma deciziei instanței constănțene, prin care toate hotărârile de consiliu local emise din 31 octombrie sunt lovite de nulitate.
Astfel, scandalul iscat în urmă cu câteva luni la Năvodari pare să ia o nouă întorsătură odată cu decizia Tribunalului Constanța de a anula constatarea încetării de drept a mandatelor celor trei consilieri locali care au debarcat de la PNL la PD-L. Reamintim că, în luna octombrie a anului trecut, consilierilor Liliana Mara, Steluța Andrei și Aurel Boască le-au fost retrase mandatele pe motivul migrării lor la o altă formațiune politică decât aceea în cadrul căreia au activat inițial în cadrul Consiliului Local. De menționat este faptul că instanța a decis că CL Năvodari a funcționat supranumeric în tot acest timp și că, prin urmare, hotărârile nu vor rămâne în vigoare.
Despre ceea ce se va întâmpla ca urmare a hotărârii irevocabile a instanței, social democratul Nicolae Matei a declarat: "Hotărârile emise de la 31 octombrie nu sunt lovite de nulitate. Situația trebuie analizată pentru că eu sunt convins că este vorba, de fapt, doar de un viciu de procedură, de formă, și nu de fond. Cu siguranță vom solicita imediat instanței o motivare a deciziei". Matei a ținut, de asemenea, să menționeze: "Oricum, decizia instanței nu îi ajută prea mult pe cei trei consilieri locali. Noi vom adopta o nouă hotărâre de consiliu prin care îi vom da afară, încă o dată, pe cei trei consilieri care au părăsit partidul care i-a propulsat în funcție". Ceea ce pare să nu cunoască Nicolae Matei este că hotărârea instanței este irevocabilă și definitivă, iar în aceste condiții consiliul local este obligat să se supună deciziei judecătorești.
De cealaltă parte, decizia instanței a fost primită cu oarecare bucurie, primarul Calapod declarând în acest sens: "Spun asta de atâtea luni de zile: în cazul hotărârii de încetare de drept a mandatelor celor trei consilieri era vorba despre un fals". Totodată, Calapod a precizat: "În ceea ce privește statutul de nulitate a hotărârilor emise vom vedea ce este de făcut, mâine (n.r.- astăzi) voi purta o discuție cu juriștii despre aspectul ăsta". Cu privire la afirmațiile lui Matei, potrivit căruia "cei trei consilieri vor fi dați afară încă o dată", edilul s-a rezumat doar la "Matei n-are decât să creadă ce vrea el".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.89 secunde