Concurs Medicii se dau bolnavi

367

Articole de la același autor

Concediile medicale eliberate pe bandă rulantă pentru angajații de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța și de la S.C. OIL TERMINAL S.A. atrag controale.

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța (CJAS) va face verificări pentru a vedea în ce măsură certificatele medicale acordate au justificare. Inspectorii CJAS vor verifica modalitatea de eliberare a certificatelor și dacă acestea au justificare medicală. "Dorim să stopăm tendința de a da concedii medicale mai puțin fundamentate. Nu este corect ca un om să fie declarat bolnav când el este sănătos. Una dintre sancțiunile care pot fi aplicate medicilor care eliberează certificate medicale fără justificare este amenda, care poate ajunge la 1.000 de lei noi", a declarat Liviu Mocanu, președintele CJAS.
CJAS a trimis deja notificări conducerii celor două unități.
Plata concediilor medicale se face atât din bugetul asigurărilor sociale de sănătate, cât și al angajatorului. Primele cinci zile de concediu sunt plătite de casele de asigurări de sănătate, iar următoarele, de angajator. Cei mai mulți angajați "bolnavi" i-a avut, anul trecut, Spitalul Județean de Urgență Constanța care a solicitat pentru plata concediilor medicale 300.000 de lei. Pe locul doi se situează S.C. OIL TERMINAL S.A., care a cerut 60.000 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7741 secunde