Michelle Bachelet: "Cazul Assange trezeşte îngrijorări legate de libertatea presei"

280
Michelle Bachelet:

Articole recomandate

Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a declarat, sâmbătă, că o posibilă extrădare în Statele Unite a fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, trezeşte îngrijorări legate de libertatea presei şi ar putea avea „efecte paralizante” pentru jurnalismul de investigaţie, informează agenţia AFP.

Julian Assange, care se află din 2019 în închisoarea de înaltă securitate Belmarsh de lângă Londra, a făcut apel la decizia guvernului britanic de a-l extrăda în SUA.

Australianul în vârstă de 51 de ani este urmărit penal în SUA pentru că a publicat în 2010 pe site-ul WikiLeaks peste 700.000 de documente confidenţiale referitoare la activităţile armatei americane, în special în Irak şi Afganistan. El riscă zeci de ani de închisoare dacă este condamnat pentru spionaj în temeiul unei legi ce interzice dezvăluirea informaţiilor confidenţiale.

„Sunt la curent cu problemele de sănătate de care a suferit domnul Assange în timpul detenţiei sale şi continui să fie îngrijorată în legătură cu bunăstarea sa fizică şi psihică”, a transmis Michelle Bachelet, într-un comunicat de presă.

„Posibila extrădare şi posibila urmărire penală a domnului Assange trezesc îngrijorări cu privire la libertatea presei şi la posibilele efecte paralizante pentru jurnalismul de investigaţie şi activităţile avertizorilor”, a adăugat Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2726 secunde