Micii comercianți propun închiderea hipermarketurilor în weekend, pentru a fi ajutate magazinele tradiționale

959
3
Micii comercianți propun închiderea hipermarketurilor în weekend, pentru a fi ajutate magazinele tradiționale - magazine-inchise-in-weekend-1711302419.jpg

Articole de la același autor

Părerile consumatorilor sunt împărțite privind propunerea micilor comercianți de a se închide magazinele în weekend. Vârstnicii sunt în favoarea propunerii, însă cei mai tineri sunt împotrivă și spun că nu au timp să își facă aprovizionarea în timpul săptămânii. În multe țări europene, precum Germania, Spania sau Franța, magazinele sunt închise duminica.


Propunerea de a se închide magazinele în weekend a plecat de la Asociația Comercianților Mici și Mijlocii.


Feliciu Paraschiv, vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Comercianţilor Mici şi Mijlocii din România: „Închiderea la ora 13.00 pe care am propus-o noi pentru hipermarketuri ne-ar fi adus clienți în magazinele mici, tradiționale. Nu e un lucru posibil, pentru că s-ar crea o discrepanță. Alternativa ar fi să închidem toți sâmbăta la ora 13.00 și duminica la ora 13.00. (…) Angajații mereu arată cu degetul la angajații de la stat care au un weekend liber și dumnealor tânjesc după asta.”


George Bădescu, dir. executiv Asociația marilor rețele comerciale din România: „Trebuie pur și simplu să lăsăm consumatorii să decidă practic și în funcție de comportamentul acestora magazinele vor urma practic programul și aici încă o dată mă refer în general la magazine, iar din punct de vedere al angajaților, deja există un cadru legal, există formule prin care efortul acestora în weekend să fie compensat.”


În unele țări ale Uniunii Europene precum Germania, Austria sau Franța, magazinele nu au program de funcționare duminica.


În Spania, supermarketurile sunt închise duminica și în zilele de sărbătoare. Singurele excepții sunt francizele care funcționează de obicei în zonele turistice și rămân deschise până la prânz.


În Franța, comerțul de proximitate reprezintă o tradiție. Magazinele de cartier sunt preferate de foarte mulți francezi.
Supermarketurile au program normal sâmbăta, iar duminica sunt deschise de la 9.00 la 12.00, în funcție de regiune și de departament. Sunt multe zone în care duminica este închis.


Aici, săptămâna de lucru este de 35 de ore, iar duminica, angajații din supermarketuri ar trebui plătiți în plus, informează tvr.ro


Sindicatele franceze sunt foarte ferme în ceea ce privește drepturile angajaților, mai exact respectarea celor două zile de odihnă pe săptămână, a orelor de muncă în timpul săptămânii și acordarea de bani în plus pentru cei care lucrează duminica.




Comentează știrea

Economie de Piata
24 martie

De asta am schimbat sistemul ca sa cumparam dupa cum avem voie ? Aduci produse bune si o sa fie si vanzare ! Mediu concurential, altfel ne intoarcem la cartela, cumparam dupa super planificare si toate metehnele centralizarii !!! Statul Roman vorbit, poate trebuie un stimul pt. specializare pe produs traditional, plus de calitate si o sa fie coada la magazinul de familie cu produse atragatoare atit calittativ cit si cantitativ. Concurenta, are n-are moralitate in multe cazuri ! [ taticul Statul Roman ca trebuie sa ajusteze in concordanta cu cadrul de piata, fara a trece pe taramul centralizarii excesive si al impunerii ] Abundenta de produse ai alternative e pe piata libera !

Aaron
25 martie

Pentru unii mumă și pentru alții ciumă ? Dacă se vor închide magazinele în weekend, să se închidă absolut toate, indiferent de profil, cu excepția brutăriilor și a piețelor cu legume și fructe.

anonim
25 martie

Asa zisele "magazine traditionale" se aprovizioneaza din supermaketuri si mai pun in cele mai fericite cazuri inca 50% sau mai mult si mai au si tupeu sa ceara asa ceva. Sa vanda produse traditionale de calitate, fara sa se lacomeasca atunci cand pun preturile si o sa fie vizitati si ei. Toata lumea ii poate vedea cu platformele pline cu baxurile de produse iesind pana si din kauafland.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5694 secunde