Microsoft contestă amenda primită de la UE

236

Articole recomandate

Gigantul informațional Microsoft a anunțat vineri că va face apel împotriva unei amenzi record, de 899 milioane euro (1,39 miliarde dolari) impusă de Comisia Europeană pentru utilizarea de prețuri ridicate menite a descuraja concurența, informează Reuters, citată de NewsIn.
"Microsoft a depus azi la Curtea Europeană de Primă Instanță o cerere privind anularea deciziei Comisiei Europene luată la data de 27 februarie", a precizat gigantul american într-un comunicat. "Am depus acest apel ca parte a unui efort constructiv menit a cere o mai mare claritate de la acest tribunal", se afirmă în comunicat.
Comisia Europeană, implicată într-o luptă de durată împotriva Microsoft pe teme de concurență neloială, a replicat că este încrezătoare că amenda este "corectă din punct de vedere legal".
Comisia a adăugat că a impus această amendă din cauză că grupul american a sfidat o cererea UE privind oferirea de informații către concurență.
Microsoft a fost amendat în total cu 1,68 miliarde euro de către UE pentru abuz de poziție dominantă prin intermediul sistemului său de operare Windows.
Amenda de 899 milioane euro este cea mai mare impusă de către Comisia Europeană unei companii. Inițial, comisia amendase grupul american cu 497 milioane euro în martie 2004 pentru restricționarea accesului la informații privind aplicații pentru servere.
Microsoft a făcut apel la această decizie, dar fără succes, fiind apoi amendată cu o sumă suplimentară de 280,5 milioane euro, pentru refuzul de a se supune deciziei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8596 secunde