Migraţia riscă să copleşească ţările europene! Planul comun al Italiei şi Marii Britanii

248
Migraţia riscă să copleşească ţările europene! Planul comun al Italiei şi Marii Britanii - 1-1702804452.jpg

Articole de la același autor

Marea Britanie şi Italia au convenit să finanţeze împreună un plan de returnare către ţările lor de origine a migranţilor sosiţi în Tunisia şi care încearcă să traverseze Mediterana spre Europa, în timp ce premierul britanic Rishi Sunak a avertizat că nivelul migraţiei ilegale a ajuns într-un punct în care riscă să copleşească ţările europene, consemnează agenţia Reuters.

Invitat de şefa guvernului italian Giorgia Meloni la un forum anual al partidului de extremă-dreaptă al acesteia, formaţiunea Fraţii Italiei, premierul britanic Rishi Sunak a susţinut un discurs care a cuprins una dintre cele mai severe critici ale sale faţă de sistemul global de azil, în timp ce guvernul său încearcă să restabilească un acord ce permite ca migranţii sosiţi în Marea Britanie să fie expulzaţi către statul african Ruanda, indiferent de ţara lor de origine.

Sunak a estimat că, pe lângă traficanţii care aduc contra cost migranţii în Europa, există şi unii „inamici care, în mod deliberat, trimit oameni către ţărmurile noastre pentru a încerca să ne destabilizeze societăţile”.

„Dacă nu abordăm această problemă, numărul migranţilor nu va face decât să continue să crească. Va copleşi ţările noastre şi capacitatea noastră de a-i ajuta pe aceia care de fapt au cel mai mult nevoie de ajutorul nostru”, a subliniat şeful guvernului conservator britanic.

„Dacă aceasta va impune din partea noastră ajustarea legislaţiei şi lansarea unei dezbateri internaţionale pentru a revizui cadrul legislativ postbelic referitor la azil, atunci trebuie să facem acest lucru pentru a stăvili valul migrato”, a îndemnat premierul Rishi Sunak, în timp ce Uniunea Europeană din care ţara sa s-a retras pregăteşte un nou sistem de azil, care însă va obliga ţările membre unde sosesc mai puţini migranţi să preia din migranţii sosiţi în ţările din prima linie.

Deşi aflată relativ departe de rutele migraţiei care trec prin Mediterana şi Balcani, Marea Britanie este supusă unui puternic val migrator al celor care, după ce au traversat Europa, încearcă să treacă şi Canalul Mânecii. Prin urmare, guvernele britanic şi italian au anunţat, sâmbătă, că vor finanţa în comun un plan prin care migranţii africani sosiţi în Tunisia cu intenţia de a traversa Mediterana către Europa să fie repatriaţi către ţările lor de origine.

În discursul susţinut la Roma, Rishi Sunak a parafrazat-o pe predecesoarea sa din anii '80, Margaret Thatcher, care a spus odinioară că „ideile sunt importante dacă pot fi puse în practică”. „Acest motto trebuie aplicat astăzi migraţiei ilegale”, a concluzionat premierul britanic. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3758 secunde