Mii de locuitori dintr-o vale din New Mexico, evacuaţi în urma unui incendiu violent

141
Mii de locuitori dintr-o vale din New Mexico, evacuaţi în urma unui incendiu violent - locuitorievacuati-1651504306.jpg

Articole de la același autor

Mii de locuitori din satele situate în nordul statului american New Mexico au primit duminică ordin de evacuare după ce vântul puternic a împins cel mai mare incendiu activ în Statele Unite către o vale montană afectată de secetă, informează luni Reuters.

Vântul, cu rafale de peste 64 km/h, a răspândit jarul la mai bine de un kilometru şi jumătate distanţă de incendiu, declanşând noi focare în timp ce echipajele interveneau pentru a împiedica răspândirea flăcărilor în localitatea Mora, situată la aproximativ 60 km nord-est de Santa Fe.


Un şir de comunităţi agricole se află în calea incendiului Calf Canyon, cel mai distructiv dintr-o duzină de focare active în regiunea Southwest care, potrivit oamenilor de ştiinţă, s-au răspândit şi s-au declanşat mai devreme în acest an pe fondul schimbărilor climatice.


„Unde să fugim, unde să ne ducem?”, a declarat Darlene Gallegos, co-proprietară şi manager al pieţei de desfacere a cultivatorilor locali din Mora, ultimul magazin alimentar rămas deschis în comunitatea agricolă formată din aproximativ o mie de persoane.


La circa 30 km distanţă spre sud, la celălalt capăt al mega-incendiului întins pe 42.100 de hectare, locuitorii localităţii Las Vegas din statul New Mexico au fost sfătuiţi să se pregătească pentru evacuare după ce vântul a împins incendiul până la 8 km de case, lângă autostrada interstatală 25, potrivit autorităţilor locale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5473 secunde