Specialiștii atrag atenția! Adolescenții români sunt peste media europeană la consumul de alcool

224
Specialiștii atrag atenția! Adolescenții români sunt peste media europeană la consumul de alcool - alcool-1651504698.jpg

Articole de la același autor

Problemele cu alcoolul apar de la vârste tot mai fragede la noi în țară. Un sfert dintre adolescenți încep să consume alcool de la vârsta de 13 ani si chiar mai devreme, avertizează experții OMS, relatează Antena3.ro.


Și nu doar anturajul e de vină, ci și obiceiurile părinților, care nu-și dau seama cât de mult rău poate face expresia "ia și tu o gură", semnalează specialiștii.

"Interzicerea consumului înainte de maturitate nu mai este o cutumă susținută de sociatate. Sunt foarte mulți părinți care sunt indulgenți cu acest comportament și uneori chiar ei încurajează sau le oferă băuturi copiilor la anumite ocazii, minimalizând pericolul acestor experiențe.

Aceștia ar trebui să înțeleagă că a fi permisiv cu astfel de comportamente și sancțiunile gentile nu favorizează prohibiția, ci fac ca alcoolul să fie la îndemână și să fie consumat necontrolat de către copil. Pentru că adolescența este o perioadă dificilă din cauza transformărilor fizice, din cauza puseelor emoționale, iar pe acest fond adolescenții caută să-și liniștească trăirile afective haotice inclusiv prin consumul de alcool", a explicat Keren Rosner.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8752 secunde