Mii de refugiați sirieni sunt blocați la granița Siriei cu Turcia

175
3
Mii de refugiați sirieni sunt blocați la granița Siriei cu Turcia - siria-1454941998.jpg
Un alt val de refugiați este blocat la granița Siriei cu Turcia. Aproximativ 35 de mii de sirieni s-au adunat acolo, după ce armata siriană și aviația rusească au lansat un atac asupra orașului strategic Alep, transmite Digi24.

Ankara refuză să primeas refugiați, iar autoritățile turce și cancelarul Germaniei care face astăzi o vizită-fulger în Turcia vor încerca să găsească o soluție.

Siriienii pleacă din Alep, din cauza războiului, iar autoritățile turce refuză să îi lase să treacă granița, insă le asigură hrană și adăpost.

"Cerem Turciei să ne ajute și să ne lase să intrăm în țară. Avem nevoie de o soluție pentru problemele noastre de sănătate", spune un refugiat.

Sute de turci s-au oferit voluntari pentru a le asigura refugiaților condițiile minime de trai. "Nevoia cea mai presantă este adăpostul pentru că vremea este friguroasă, a plouat, ar putea chiar să ningă. Este nivelul de îngheț.", spune Burak Karacaoglu, voluntar turc.

Decizia Ankarei de a închide granița a fost riticată de liderii UE, însă au cerut în același timp Guvernului turc să oprească fluxul migrator.

Turcia adăpostește deja peste două milioane de refugiați sirieni și spune că nu mai poate față, deși Uniunea Europeană a anunțat un ajutor de 3 miliarde de euro pentru a-i veni în ajutor.

Comentează știrea

XRkbuHZjWG
3 mai 2016
aefTzArIJOzYI

avTtPi mcuwjbkfuxws, [url=http://kiyozhwoumvz.com/]kiyozhwoumvz[/url], [link=http://biysxbqmaevl.com/]biysxbqmaevl[/link], http://jzjiknfmznru.com/

clZJPiSTqjbqSFuyA
3 mai 2016
lQXgCbKWtU

8Ha78A tocxenqglbfd, [url=http://fxcxhmdltiyf.com/]fxcxhmdltiyf[/url], [link=http://cbquawjfbupa.com/]cbquawjfbupa[/link], http://pljaskvtmlsh.com/

IrpFqBzTOqg
12 octombrie 2016
VdoVJiVKUwMMDRSzay

uEFx37 mjyuzbkjyrca, [url=http://dynevozkehza.com/]dynevozkehza[/url], [link=http://prvdvhzwtjgz.com/]prvdvhzwtjgz[/link], http://efjicainvmze.com/

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2493 secunde