ALERTĂ LA NIVEL MONDIAL! Rachetă nord-coreeană lansată azi, la o lună după detonarea unei bombe nucleare

112
ALERTĂ LA NIVEL MONDIAL! Rachetă nord-coreeană lansată azi, la o lună după detonarea unei bombe nucleare - coreea-1454835251.jpg

Articole recomandate

Coreea de Nord a declarat, duminică, că a reușit să plaseze un satelit pe orbită, după un tir de rachetă considerat de o mare parte a comunității internaționale ca un test de rachetă balistică, informează AFP.


O prezentatoare a televiziunii oficiale a anunțat că acest tir, ordonat personal de liderul nord-coreean Kim Jong-Un, a permis "plasarea cu succes a satelitului nostru de observare a Pământului Kwangmyong 4... pe orbită".


Franța a denunțat "o provocare nebunească" după lansarea de către Coreea de Nord a unei rachete balistice și a cerut "o reacție rapidă și severă a comunității internaționale în Consiliul de Securitate" al ONU, care urmează să se reunească duminică la New York, relatează AFP.


"Franța denunță cu cea mai mare fermitate o nouă violare flagrantă de către Coreea de Nord a rezoluțiilor Consiliului de Securitate. Lansarea rachetei, survenită în această noapte, la o lună după un nou test nuclear, este o provocare nebunească. Franța face apel la o reacție rapidă și severă a comunității internaționale în Consiliul de Securitate astăzi (duminică)", a anunțat Palatul Elysée (președinția franceză) într-un comunicat de presă.


Nici China nu vede cu ochi buni evenimentl:


"China își exprimă regretele că Coreea de Nord, în ciuda opoziției tot mai mari a comunității internaționale, a insistat să folosească tehnologia rachetelor balistice pentru a efectua o lansare", a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului Hua Chunying într-un comunicat postat pe website-ul ministerului.


Coreea de Nord a lansat o rachetă cu rază lungă de acțiune duminică dimineață, în ciuda avertismentelor Statelor Unite și Coreii de Sud, a anunțat Ministerul sud-coreean al Apărării, informează AFP. Racheta a fost trasă în jurul orei 9.00 (0.30 GMT) de la baza de lansare de rachete Dongchang-Ri din nord-vestul Coreii de Nord, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului. Lansarea vine la o lună după ce Coreea de Nord a detonat o bombă nucleară.


Un test de rachete balistice ar reprezenta "un nou act destabilizator și provocator", au avertizat președintele american Barack Obama și omologul său chinez Xi Jinping, vineri într-o convorbire telefonică, conform Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4964 secunde