Mii de români, în stradă pentru "alegeri libere". Ce scrie presa internațională despre protestele din România

422
1
Mii de români, în stradă pentru

Articole recomandate

Principalele agenții de presă străine scriu despre manifestațiile care au avut loc sâmbătă în mai multe orașe din România, în cursul cărora mii de persoane au acuzat Guvernul că a îngreunat votul românilor din străinătate în primul tur al alegerilor prezidențiale de la 2 noiembrie, scrie Mediafax.

Citește și Galerie FOTO. Constanța și marile orașe au protestat! Mii de oameni în stradă pentru "alegeri libere"


REUTERS scrie că mii de persoane s-au adunat în orașe de pe tot teritoriul României pentru a-i susține pe compatrioții din străinătate, care au fost "împiedicați" să voteze în primul tur. Protestatari din capitală și din orașele Cluj și Timișoara, în vestul țării, i-au cerut premierului Victor Ponta, clasat primul după turul întâi, să demisioneze, acuzându-l că a eșuat să asigure tuturor cetățenilor dreptul de a vota.


Agenția ASSOCIATED PRESS (AP), citată de postul Fox News, notează că acest protest față de Guvern, acuzat că ridică dificultăți în calea votului românilor din străinătate, are loc cu o săptămână înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale.

Agenția rusească de presă RIA NOVOSTI afirmă că protestele vizează "proasta organizare a primului tur al alegerilor prezidențiale", adăugând că protestatarii susțin că mii de români din străinătate nu au putut să voteze pe 2 noiembrie din cauza numărului insuficient de secții de votare în scrutinul care-l va desemna pe succesorul președintelui în exercițiu Traian Băsescu. "Majoritatea substanțială a alegătorilor din străinătate îl susține pe Klaus Iohannis (46%), în timp ce Ponta a primit doar 18% din voturi", notează agenția rusească.

Agenția BELGA, citată de site-ul Radioteleviziunii Belgiene Francofone (RTBF), și AGENCE FRANCE-PRESSE relatează că mii de persoane au manifestat sâmbătă împotriva Guvernului, acuzat că a încercat să "împiedice" votul românilor din străinătate în primul tur al alegerilor prezidențiale de duminica trecută, câștigat de premierul în exercițiu Victor Ponta.

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6374 secunde