Mii de susținători ai președintelui Kîrgâstanului au manifestat ieri la Djalal-Abad

295
Aproximativ 5.000 de susținători ai președintelui Kurmanbek Bakiev au răspuns ieri unui apel la o nouă manifestație de susținere a acestuia la Djalal-Abad, unul dintre bastioanele sale din sudul Kîrgîzstanului, anunță Mediafax.
Participanții la reuniune așteptau un discurs al lui Bakiev, care și-a făcut luni prima apariție publică de la fuga sa din capitala Bișkek, la 7 aprilie, în urma unei mișcări populare sângeroase.
Luni, Bakiev a sfidat Guvernul provizoriu format de opoziția care a preluat puterea, apărând în fața miilor săi de susținători, reuniți în satul său natal, Teiit, din sudul țării.
El a refuzat încă o dată să demisioneze, deși a pierdut de facto puterea după fuga din Bișkek, oraș situat în nordul țării, după confruntările sângeroase dintre manifestanți și polițiști, notează Mediafax.
"Opoziția, nu Bakiev, este cea care încearcă să divizeze țara", a declarat Damir Hojașev, în mijlocul unei mulțimi compacte, reunite în fața sediului administrației regionale, a doua zi după o altă adunare în satul de origine al președintelui înlăturat de la putere. "Ei se opun lui Bakiev pentru că opoziția le-a spălat creierul. Oamenii sunt uniți și nu vor fi divizați. Este vorba doar despre câțiva «bastarzi» care încearcă să creeze provocări", spune acest bărbat în vârstă de 30 de ani, citat de Mediafax.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7553 secunde