Miliardarul Jeff Bezos se retrage de la conducerea Amazon

499
Miliardarul Jeff Bezos se retrage de la conducerea Amazon - yxnopwi3zmq5odiwndi5ywnlzjc0ndjl-1625463754.jpg

Articole recomandate

Jeff Bezos, cel mai bogat om al planetei, renunță de luni la funcția sa de CEO al puternicei companii Amazon pe care a fondat-o în urmă cu mai bine de un sfert de secol și care între timp a devenit cea mai mare și mai valoroasă din lume. Așa cum a anunțat încă din februarie, el va rămâne președinte executiv și cel mai mare acționar al companiei, însă deja interesul miliardarului s-a mutat către alte domenii, potrivit Digi24.

Retragerea lui Jeff Bezos la 5 iulie nu este întâmplătoare. Luni se împlinesc 27 de ani de la înregistrarea magazinului online de cărți Amazon. Între timp, Amazon com. Inc a devenit cel mai mare retailer online din lume.

Cât primește Andy Jassy, succesorul lui Jeff Bezos

Miliardarul îl va lăsa la conducerea companiei-mamă pe fostul șef al Amazon Cloud Web Computing (AWC), Andy Jassy. Acesta va primi acţiuni suplimentare la Amazon de peste 200 milioane de dolari, care vor fi plătite într-un termen de 10 ani.

Remuneraţia de bază a lui Jassy va fi de 175.000 de dolari. Pe lângă această sumă, el mai are 45,3 milioane de dolari în acţiuni acordate anterior, pe care le-a dobândit în 2021, şi 41,5 milioane de dolari în acţiuni pe care le-a obţinut în 2020.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.381 secunde