Moment istoric: Papa Francisc, întâlnire privată cu papa Benedict

198
Moment istoric: Papa Francisc,  întâlnire privată cu papa Benedict - papabenedict-1364134999.jpg
Un papă în exercițiul funcțiunii și un papă emerit, s-au întâlnit sâmbătă la reședința pontificală de vară din Castel Gandolfo, la sud de Roma, acesta fiind un moment inedit în istoria Bisericii Catolice, care se confruntă cu numeroase provocări. Papa Francisc a ajuns sâmbătă, în jurul prânzului, la Castel Gandolfo, reședința estivală a papilor din apropierea Romei.

Papa Francisc și predecesorul său Benedict al XVI-lea au avut o întâlnire "privată" de aproximativ 45 de mi-nute înainte de a lua prânzul împreună cu anturajul lor în reședința estivală a papilor de la Castel Gandolfo, a anunțat sâmbătă Vaticanul.

"Întâlnirea privată a durat aproximativ 40-45 de minute", le-a declarat jurnaliștilor prezenți pen-tru această întâlnire istorică în împrejurimile Romei părintele Federico Lombardi, purtătorul de cuvânt al Vaticanului.

Prânzul, în schimb, a avut loc în prezența celor doi secretari privați, monseniorul Alfred Xuereb și monseniorul Georg Gänswein. Acesta din urmă, secretarul particular al lui Bendict al XVI-lea, este și prefect al Casei pontificale.

Papa Francisc a părăsit Castel Gandolfo în jurul orei 14.00 GMT (16.00 ora României).

Acest dejun între Papa Francisc și predecesorul său este o întâlnire inedită în istoria Bisericii Catolice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2919 secunde