Moscova cenzurează patru dintre principalele site-uri ale opoziției

99
1
Moscova cenzurează patru dintre principalele site-uri ale opoziției - internetfobia86246600-1394791940.jpg

Articole recomandate

Accesul la trei dintre principalele site-uri critice față de Kremlin, dar și la un blog al opozantului Aleksei Navalnîi, era blocat vineri, la ordinul Autorității ruse pentru controlul mediae.


Blogul opozantului a fost introdus pe lista site-urilor blocate deoarece acesta este plasat sub arest la domiciliu de luna trecută și nu are dreptul să utilizeze Internetul, se arată într-un comunicat emis de Roskomnadzor, Autoritatea de supraveghere a mediae ruse.


În pofida acestei interdicții, blogul lui Navalnîi, foarte critic față de Kremlin și relativ popular în Rusia, a fost actualizat în mod regulat de către apropiați ai acestuia, lucru pe care Roskomnadzor îl consideră o "încălcare" a deciziei justiției.


Kasparov.ru, creat de către campionul mondial la șah Garry Kasparov, un opozant rus, nu putea să fie nici el accesat și a fost introdus pe listă pentru "incitare la activități ilegale și la participare la adunări în masă care încalcă ordinea publică", o referire la manifestații ale opoziției.
Alte două site-uri de știri critice la adresa Kremlinului, EJ.ru și Grani.ru, nu puteau să fie accesate de joi seara de pe adrese IP rusești.


Această decizie a Roskomnadzor intervine după două zile de la concedierea redactorului-șef al celui mai vechi site de știri din Rusia, Lenta.ru, concediat pentru "difuzare de materiale cu caracter extremist".


Începând din februarie, o lege permite - în baza unui ordin emis de către un procuror și fără o hotărâre a unui tribunal - blocarea accesului la site-uri. În contextul în care marea majoritate a publicațiilor și posturilor de televiziune sunt controlate de către putere, Internetul rusesc este unul dintre puținele mijloace prin care opozanții se pot exprima, scrie Mediafax.


Comentează știrea

??ac louis vuitton speedy 35
22 martie 2014
??ac louis vuitton speedy 35

I am curious to find out what blog system you're working with? I'm experiencing some small security issues with my latest site and I would like to find something more safe. Do you have any solutions?| ??ac louis vuitton speedy 35 http://sacs-louis-vuitton-pas-cher.insw.org

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4279 secunde