Muammar Gaddafi acceptă soluționarea pașnică a conflictului

342

Articole recomandate

Muammar Gaddafi a acceptat "foaia de parcurs" menită să ducă la soluționarea pașnică a conflictului din Libia, propusă de o delegație a Uniunii Africane (UA), care va merge astăzi la Benghazi, bastionul rebelilor libieni, pentru a încerca să-i convingă să depună armele.
Anunțul a fost făcut de președintele sud-african Jacob Zuma, după o reuniune la Tripoli între liderul libian și delegația din care face parte.
Delegația UA a venit în Libia să pledeze pentru încetarea luptelor, care s-au soldat cu cel puțin 23 de morți începând de sâmbătă la Ajdabiya (est) și Misrata (vest), potrivit unor surse medicale și din cadrul opoziției. NATO a evocat o situație "disperată" în cele două orașe și a promis că va continua bombardamentele pentru a dezarma regimul libian.
Ca de obicei, colonelul Gaddafi a primit în cortul său, la reședința sa din Bab al-Aziziya, delegația UA, formată din președinții Jacob Zuma (Africa de Sud), Amadou Toumani Toure (Mali), Mohamed Ould Abdel Aziz (Mauritania) și Denis Sassou Nguesso (Congo), precum și din ministrul ugandez al Afacerilor Externe, Henry Oryem Okello.
În cursul serii, Zuma a făcut o scurtă declarație presei, la reședința de la Bab al-Aziziya.
"Delegația Fratelui Lider a acceptat foaia de parcurs așa cum am prezentat-o noi", a anunțat el, adăugând că un "apel va fi lansat către NATO să înceteze bombardamentele pentru a da o șansă unui armistițiu".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7584 secunde