Naufragiul navei Lugo. Circa 20 de tone de carburant au fost probabil deversate în Atlantic

143
Naufragiul navei Lugo. Circa 20 de tone de carburant au fost probabil deversate în Atlantic - imgp0247cropped-1391770044.jpg
Circa 20 de tone de carburant, aflate la bordul navei cargo spaniole care a eșuat miercuri la Anglet (în sud-vestul Franței) și apoi s-a rupt în două, au fost 'probabil' deversate în apele Atlanticului, relatează AFP citând surse locale.


Potrivit unui expert al Marinei, combustibilul, care este mai ușor decât apa, plutește la suprafața oceanului sub forma a mii de picături mici care se diluează în apă, astfel că, în opinia sa, nu ar trebui să existe riscul unei contaminări directe a plajelor.


La bordul navei 'Lugo' s-ar mai afla încă 60-70 de tone de motorină. Autoritățile intenționează să înceapă operațiunea de pompare a acestui combustibil vineri după-amiază, când timp de o oră sau două s-ar putea profita de retragerea apei în urma mareei, dar sunt îngrijorate de prognoza meteo pentru weekend, ce anunță o înrăutățire a vremii.


Cargobotul a suferit o avarie la motor atunci când părăsea portul Bayonne (sudul Franței), în timpul unei furtuni puternice. Nava s-a lovit de un dig, apoi s-a rupt la câțiva zeci de metri distanță de o plajă. Echipajul era format din 11 marinari, unul dintre ei fiind rănit, scrie Agerpres,


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7692 secunde