Cea mai gravă tragedie din ultimii ani! Peste 130 de morți și 200 de dispăruți

164
Cea mai gravă tragedie din ultimii ani! Peste 130 de morți și 200 de dispăruți - 61393868-1380865133.jpg

Articole recomandate

Lampedusa a cunoscut cea mai gravă tragedie a imigrației din ultimii ani. Peste 130 de migranți au murit și alți 200 sunt dați dispăruți în urma naufragiului unei ambarcațiuni în apropiere de mica insulă siciliană.


Conform autorităților, nava plecată din Libia transporta între 450 și 500 de imigranți și doar în jur de 150 au fost salvați, ceea ce sporește teama față de un bilanț al victimelor mult mai ridicat.


"Nu mai este loc nici pentru vii, nici pentru morți", a declarat, bulversată, primarul din Lampedusa, Ginsi Nicolini. "Este o oroare, o oroare: aduc în continuu corpuri".


Cel puțin 40 de noi cadavre au fost descoperite de către scafandrii pazei de coastă, înăuntrul și în jurul ambarcațiunii care se află răsturnată la o adâncime de 40 de metri. Presa vorbea de o sută de corpuri dintre care multe de femei și copii, ridicând bilanțul anterior de 93 de morți.


Un tânăr tunisian, salvat și el, a fost recunoscut de supraviețuitori ca fiind unul dintre traficanți și a fost arestat de poliție.


Președintele italian Giorgio Napolitano a cerut: "Europa să oprească traficul criminal de ființe umane în cooperare cu statele de proveniență" și a apreciat "indispensabilă supravegherea coastelor de unde pleacă aceste călătorii ale disperării și morții".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2299 secunde