Nave rusești ar fi furnizat produse petroliere Coreei de Nord

162
1
Nave rusești ar fi furnizat produse petroliere Coreei de Nord - kim-1514636252.jpg

Articole recomandate

Nave rusești au furnizat în ultimele luni produse petroliere Coreei de Nord, în largul mării, în ape internaționale, transferând încărcătura unor nave nord-coreene și astfel încălcând dispozițiile adoptate de Națiunile Unite, informează Reuters, citând surse europene.

Aceste transferuri au avut loc de cel puțin trei ori în octombrie și noiembrie, au precizat sursele citate de News.ro.


"Nave rusești au efectuat transferuri de produse petrochimice la cele nord-coereene, încălcând astfel sancțiunile ONU", a declarat o sursă citată sub protecția anonimatului.


O a doua sursă a confirmat aceste transferuri, dar a precizat că nu există nicio dovadă a implicării Guvernului rus. "Nimic nu arată că Guvernul rus sprijină aceste transferuri, dar aceste nave ruse reprezintă un colac de salvare pentru nord-coreeni", a spus sursa menționată.


Afirmațiile sunt bazate pe informații din serviciile militare și pe imagini din satelit care arată nave rusești operând în larg.


Ministerul Afacerilor Externe și serviciile vamale rusești nu au comentat informațiile, în timp ce proprietarul unei nave bănuit de contrabandă a respins acuzațiile.


Furnizarea de produse petroliere este vitală pentru regimul de la Phenian, atât pentru economie, cât și pentru continuarea dezvoltării programelor de rachete balistice și dispozitive nucleare, care suscită preocuparea SUA și a aliaților din Asia.


Comentează știrea

europeanu
30 decembrie 2017
Hotii si ucigasii la parnaie !

Ucigasii care se-aseamana se aduna ...Si tin unii cu altii...

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1035 secunde