Vladimir Putin:

"Nimeni nu-i poate dicta Rusiei cui să vândă arme"

187
Președintele Vladimir Putin a declarat că numai Consiliul de Securitate al ONU poate limita vânzările de arme rusești în străinătate, afirmație menită să apere Kremlinul împotriva criticilor privind livrările de arme către guvernul sirian, relatează Reuters. 

"Numai sancțiunile impuse de Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite pot servi drept bază pentru limitarea livrărilor de arme", a declarat Putin, citat de agenția de presă Itar-Tass. 


"În toate celelalte cazuri, nimeni nu se poate folosi de orice pretext pentru a dicta Rusiei modul în care ar trebui să facă comerț și cu cine", a adăugat liderul de la Kremlin în cadrul unei reuniuni a comisiei de stat privind comerțul cu arme.

Occidentul a criticat Rusia pentru că și-a folosit dreptul de veto, împreună cu China, pentru a respinge trei rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU care aveau drept scop crearea de presiuni asupra președintelui sirian Bashar al-Assad pentru a pune capăt unui conflict care durează de 19 luni.

Rusia a vândut Siriei armament în valoare de un miliard dolari anul trecut și a făcut clar faptul că se va opune în cadrul Consiliului de Securitate unui embargo asupra armelor, estimând că există îngrijorări potrivit cărora rebelii care luptă împotriva guvernului Assad ar obține oricum arme în mod ilegal. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Octombrie 2012
Stire din Actual : Cel mai toxic loc de pe pământ
Pagina a fost generata in 0.3076 secunde