Noi detalii despre studentul australian dat dispărut în Coreea de Nord. Cum fost găsit

222
Noi detalii despre studentul australian dat dispărut în Coreea de Nord. Cum fost găsit - 620596581-1562233028.jpg

Articole recomandate

Studentul australian Alek Sigley, dispărut de peste o săptămână, a fost eliberat din detenție în Coreea de Nord și este "bine și în siguranță", a anunțat joi prim-ministrul australian Scott Morrison.

Studentul în vârstă de 29 de ani din Perth, care organiza de asemenea tururi cu ghid în Coreea de Nord, nu a mai fost în contact cu familia și prietenii săi din 24 iunie.

Morrison a discutat despre dispariția lui Sigley cu liderii mondiali la Summitul G20 din Japonia în weekend și a cerut Suediei ajutor în asigurarea eliberării sale.

Australia are legături diplomatice cu Coreea de Nord, dar nu o ambasadă. Țara desfășoară o activitate consulară cu ajutorul Ambasadei Suediei la Phenian.

"Am fost informați că Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC, numele oficial al Coreei de Nord) l-a eliberat și că el a părăsit țara în deplină siguranță", a declarat Morrison în parlamentul australian.


″În numele guvernului australian, aș dori să-mi exprim recunoștința profundă autorităților suedeze pentru asistența lor neprețuită în asigurarea eliberării prompte a lui Alek", a adăugat Morrison, scrie Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7935 secunde