Noi obligații pentru comercianții online

220
Noi obligații pentru comercianții online - websitedesign-1708187808.jpg

Articole de la același autor

Retailerii online ar putea fi obligați să afișeze pe site, într-un mod vizibil, toate suprafețele ambalajului sau etichetei produselor vândute ce conțin informațiile obligatorii ale respectivului produs, nu doar imaginea de prezentare a acestuia.


Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC ) vrea să oblige prin lege magazinele online să afișeze pe site, pe lângă imaginea cu produsul comercializat, și toate suprafețele ambalajului/etichetei ce conțin informațiile obligatorii ale produsului, potrivit unui proiect de Ordin aflat în transparență decizională.


„Operatorii economici care desfășoară activitate de comercializare de produse alimentare și a produselor nealimentare în mediul online, au obligaţia de a informa consumatorii prin afișarea, în câmpul vizual, a tuturor suprafețelor ambalajului/etichetei ce conține informațiile obligatorii ale produsului lângă imaginea de prezentare a acestuia”, se menționează în proiect.


De asemenea, potrivit proiectului de act normativ, informațiile puse la dispoziție de retailerii online trebuie să fie identice cu cele oferite de operatorii economici care desfășiară activitatea de comercializare a acelorași produse prin intermediul magazinelor fizice.


Pentru situațiile în care nu pot fi afișate etichetele produselor, toate informațiile de pe aceastea se pot edita lângă imaginea de prezentare a produsului.


„Operatorii economici vor informa consumatorii, în mod complet, corect şi precis, asupra informaţiilor cu caracter obligatoriu ale produselor oferite, astfel încât consumatorii să aibă posibilitatea de a face o alegere raţională, în conformitate cu interesele lor, între produsele oferite şi să fie în măsură să le utilizeze, potrivit destinaţiei acestora, în deplină securitate”, se mai menționează în proiect.


Propunerea ANPC vine în contextul unor verificări în mediul online în urma cărora s-a constatat faptul că mare parte dintre produsele supuse vânzării online nu prezintă, în totalitate, informațiile cu caracter obligatoriu impuse prin cadrul legal, consumatorul fiind astfel în imposibilitatea de a face alegeri corecte, în deplină cunoștință de cauză.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1373 secunde