Nouă oameni sunt dați dispăruți, după ce o mină de diamante a fost inundată

178
Nouă oameni sunt dați dispăruți, după ce o mină de diamante a fost inundată - mirnytowndiamondcapitalrussia691-1501932252.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 9 persoane sunt dispărute după ce a fost inundată o mină de diamante în Siberia. Mina aparține primului producător mondial de diamante – Alrosa. Aici se aflau 142 de mineri, scrie RFi Romania.


Mina se află în Extremul Orient rus, la mai bine de 4.000 de km de Moscova. 133 de persoane au reușit să urce la suprafață iar viața lor nu este în pericol, a anunțat directorul societății.

Ministerul pentru Situații de Urgență a trimis peste 100 de salvatori la fața locului. Potrivit echipelor de intervenție, apa provine de la o carieră abandonată care conține 300.000 de m3 de apă.

Președintele Vladimir Putin, aflat în vizită în Siberia, a fost informat de evenimente, a indicat purtătorul său de cuvânt Dmitri Peskov pentru agenția TASS.

Parchetul din regiune a indicat că anchetează circumstanțele accidentului. Ultima catastrofă minieră din Rusia s-a produs în februarie 2016 când au murit 36 de oameni într-o mină de cărbune din Severnaïa.

Grupul Alrosa este cotat la Bursa din Moscova. Anul trecut a avut o cifră de afaceri de 317 miliarde de ruble adică 4,4 miliarde de euro și un profit de 1,9 miliarde de euro, scrie realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9768 secunde