Noul virus informatic "Duqu" face ravagii

1006
Noul virus informatic
Noul virus informatic "Duqu", pe care specialiștii îl compară cu virusul Stuxnet care a fost utilizat în atacuri împotriva programului nuclear iranian, a fost detectat în opt țări, a anunțat societatea de securitate informatică Symantec. "Amenințarea Duqu ia amploare", anunță Symantec într-un comunicat, precizând că a reperat virusul în întreprinderi sau administrații prezente "în opt țări", și anume Franța, Olanda, Elveția, Ucraina, India, Iran, Sudan și Vietnam.

"Duqu", numit astfel de către laboratorul de cercetare care l-a descoperit în octombrie, deoarece generează fișiere cu extensia "DQ", împarte o bună parte din codul său sursă cu Stuxnet. El reprezintă o amenințare "aproape similară", dar are un scop "complet diferit".

Fiind un instrument de acces la distanță care nu se autoreplică, scopul său nu este de a sabota în mod direct un sistem de control industrial, ci mai degrabă de a colecta date de la entități ca producătorii de sisteme de control în industrie, pentru a lansa atacuri mai ușor împotriva unor terți, explică Symantec.

În afară de prezența acestuia constatată în opt țări, Symantec anunță "rapoarte neconfirmate" asupra unei posibile contaminări cu Duqu în alte patru țări, și anume Marea Britanie, Austria, Ungaria și Indonezia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Grecia va fi exclusă din Uniunea Europeană
Sâmbătă, 05 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Ultimele zile din viața lui Gaddafi
Sâmbătă, 05 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Bilanțul ninsorilor din SUA - 22 de morți
Pagina a fost generata in 1.0053 secunde