Ultimele zile din viața lui Gaddafi

647
Ultimele zile din viața lui Gaddafi - gaddafi-1320423318.jpg

Articole recomandate

Unul dintre foștii ofițeri de securitate ai lui Muammar Gaddafi a vorbit într-un interviu pentru CNN despre ultimele zile din viața fostului lider libian. Mansour Daou, numit "cutia neagră a regimului Gaddafi", a fost unul dintre oficialii de securitate care a rămas alături de fostul președinte libian până la moartea acestuia, informează CNN.

Daou se afla în mașină cu Muammar Gaddafi, în timpul încercării de a scăpa din ultimul loc în care s-au ascuns, orașul Sirt. "Vroia să meargă în satul său, probabil că vroia să-și petreacă ultimele momente ale vieții acolo", a declarat Daou.

Fostul ofițer de securitate a declarat că și-a pierdut cunoștința după ce a fost lovit de fragmente de metal rezultate din atacuri și nu știe cum a murit Muammar Gaddafi.

Masour Daou a vorbit despre condițiile în care a trăit fostul lider libian în ultima parte a vieții. Gaddafi și susținătorii săi se mutau în case abandonate la fiecare câteva zile, se hrăneau cu puținele alimente pe care le găseau, iar spre sfârșit, nu mai aveau energie, apă sau sisteme de comunicare cu lumea exterioară.

Fostul ofițer a declarat că Gaddafi și-a petrecut ultimele zile scriind și citind cărți. Conform lui Daou, Muammar Gaddafi credea că poate rămâne la putere. Membrii cercului său de apropiați au încercat să îl convingă să părăsească țara, însă fiii lui nu au fost de acord. "Nu este ușor pentru cineva care a fost la putere 40 de ani să înțeleagă că s-a terminat într-o clipă", a spus Mansour Daou.

Gaddafi s-a simțit trădat de lideri ai lumii pe care îi considerase aliați, printre care Silvio Berlusconi și Tony Blair.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Noul virus informatic "Duqu" face ravagii
Sâmbătă, 05 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Grecia va fi exclusă din Uniunea Europeană
Sâmbătă, 05 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Bilanțul ninsorilor din SUA - 22 de morți
Pagina a fost generata in 0.4344 secunde