Omul care deține toate secretele statului libian se teme pentru viața sa

480
Omul care deține toate secretele statului libian se teme pentru viața sa - libia-1320084140.jpg

Articole recomandate

Fostul premier libian Al-Baghdadi Al-Mahmoudi, este considerat omul care deține secretele statului libian, după moartea lui Muammar Gaddafi. Acesta, aflat în detenție în Tunisia, se teme pentru viața sa, potrivit Mediafax.

Fostul premier libian se află acum în detenție în Tunisia și "se teme pentru viața sa", pentru că, după moartea lui Muammar Gaddafi, el este singurul care "deține secretele statului libian", a declarat avocatul său, Mabrouk Kourchid.

"După moartea lui Muammar Gaddafi, (Al-Baghdadi) Al-Mahmoudi este singurul care deține secretele statului libian și a devenit o pradă prețioasă pentru serviciile secrete", a declarat Kourchid, într-o conferință de presă la Tunis.

"Al-Baghdadi Al-Mahmoudi lansează un apel la ajutor, deoarece se teme pentru viața sa. Există o încercare de influențare a justiției tunisiene" din partea autorităților libiene, a continuat el.

Arestat la 21 septembrie în Tunisia, în baza unui mandat de arestare emis de noile autorități de la Tripoli, fostul premier libian este încarcerat de peste o lună. Justiția tunisiană a hotărât joi să îl elibereze provizoriu, în așteptarea unei audieri a extrădării acestuia la 22 noiembrie, dar Al-Baghdadi Al-Mahmoudi a rămas până în prezent în închisoarea de la Mornaguia, lângă Tunis.

Este neclar ce secrete deține ex-premierul libian. Acestea pot viza legăturile economice pe care regimul lui Gaddafi le avea cu multe state occidentale. La debutul campaniei NATO în Libia, fiul lui Gaddafi, Saif al-Islam, a sugerat că regimul de la Tripoli ar fi sprijinit financiar campania electorală în urma căruia Nicolas Sarkozy a devenit președinte al Franței.

Sarkozy a negat, iar Saif al-Islam a subliniat atunci că va prezenta ulterior toate dovezile necesare.

El nu a mai avut însă timp. După ce tatăl său a fost ucis, Saif al-Islam se ascunde și discută cu procurorii Curții Penale Internaționale care îl suspectează de crime împotriva umanității.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Octombrie 2011
Stire din Actual : Gaddafi a fost îngropat în deșert
Marţi, 25 Octombrie 2011
Stire din Actual : Descoperire șocantă în Libia
Vineri, 28 Octombrie 2011
Stire din Actual : Ultimele zile din viața lui Gaddafi
Pagina a fost generata in 0.473 secunde