Descoperire șocantă în Libia

761
Mai mult de 50 de trupuri neînsuflețite, aparținând probabil unor susținători ai fostului lider libian Muammar Kadhafi, au fost găsite într-un hotel controlat de luptătorii autorităților provizorii libiene, a anunțat, ieri, Human Rights Watch, citat de CNN.

Organizația pentru drepturile omului a declarat că descoperirea a fost făcută duminică, la hotelul Mahari din Sirt.

"Am găsit 53 de cadavre aflate în descompunere, aparent foști susținători ai lui Muammar Kadhafi, într-un hotel abandonat din Sirt. Unele dintre victime aveau mâinile legate la spate când au fost împușcate", a declarat Peter Bouckaert, director în cadrul Human Rights Watch. "Această situație trebuie adusă imediat în atenția autorităților libiene, care trebuie să ancheteze ce s-a întâmplat și să îi tragă la răspundere pe cei responsabili", a adăugat el.

Locuitorii din zonă au declarat că au găsit trupurile neînsuflețite săptămâna trecută, după încetarea confruntărilor de la Sirt. Deși orașul a fost eliberat complet abia săptămâna trecută, zona unde se află hotelul era controlată de combatanții autorităților de tranziție încă de la începutul lunii octombrie, a precizat Human Rights Watch.

v v v

Ministrul informațiilor din cadrul Consiliului Național de Tranziție din Libia, Mohamed Shamam, a respins o eventuală anchetă interna-țională cu privire la moartea fostului lider libian Muammar Gaddafi.

"Nu vom ceda în fața unei pro-vocări internaționale în această chestiune", a declarat ministrul, referitor la o eventuală anchetă despre circumstanțele morții colo-nelului Gaddafi.

Potrivit versiunii oficiale, Muammar Gaddafi a murit într-un schimb de focuri, joi, în timp ce era transferat de milițieni din Syrta la Misrata. Totuși, unele înregistrări video arată că Gaddafi a fost lovit de rebeli, chiar agresat sexual, și nu există nicio înregistrare despre presu-pusul schimb de focuri în care ar fi murit colonelul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 21 Octombrie 2011
Stire din Actual : Gaddafi a fost ucis
Pagina a fost generata in 0.4523 secunde