"Nu-mi pun aparat dentar. O să râdă toţi de mine!" - Cum îţi ajuţi copilul cu dinţi încălecaţi?

1187
Toate mamele se preocupă cu grijă de copiii lor. Iar atunci când apar diferite probleme, mai ales din punct de vedere medical, nu vor ezita să apeleze şi să ceară opinia expertului, pe care o vor respecta intru tocmai. Doar că, în anumite situaţii, soluţia îi poate afecta pe copii nu doar fizic, ci mai cu seamă din punct de vedere psihologic, social, relaţional.


Ca mamă, poate fi dificil să-ţi faci copilul aflat la o vârstă fragedă să înţeleagă necesitatea de a purta un aparat dentar, de a i se realiza o extracţie sau alte intervenţii la o clinică dentară atunci când apare o problemă. Copiii sunt extrem de sensibili, iar atunci când sunt nevoiţi să poarte un aparat dentar vizibil uşor, foarte mulţi din ei se vor confrunta cu părerea colegilor. "Ce vor spune colegii despre mine? Aparatul dentar se vede... Sigur o să-mi găsească vreo poreclă urâtă. Şi fetiţa de la clasa alăturată are aparat dentar şi am văzut eu cum râd mulţi colegi de ea." Acestea sunt doar câteva gânduri care pot trece prin mintea unui copil de şcoală primară sau gimnaziala care trebuie să poarte un aparat dentar. Totuşi, ce poate face un părinte pentru a-şi ajuta copilul în astfel de situaţii?


Sfatul unui dentist pediatru din Dusseldorf: Discuta calm cu copilul tău şi explică-i de ce trebuie să poarte aparat dentar


Nu e bine să-i fie impus copilului să poarte aparatul dentar sau să fie obligat să respecte o decizie luată de adult şi de cel mai bun medic stomatolog, chiar dacă acest lucru este spre binele sau.

Chiar dacă nu vor vedea lucrurile precum adulţii, nu înseamnă că copiii nu sunt perspicace, inteligenţi. Se vor întreba de fiecare dată când un coleg va râde de ei pentru că poarta aparat dentar, de ce părinţii lui nu iau nicio măsură în îndepărtarea acestuia şi se pot simţi inclusiv abandonaţi.


De aceea, este foarte important ca părinte să discute cu calm cu cel mic, să-i explice că o dantură încălecată sau cu dinţi strâmbi provoacă în viitor o mulţime de neplăceri. Dacă părintele foloseşte o poveste din care cel mic să înţeleagă că, asemenea răufăcătorilor din poveşti, la nivelul dinţilor se pot acumula mai uşor bacterii, pot apărea carii, inflamaţii sau dureri, care vor fi şi mai supărătoare, copilul ar fi mai uşor de convins de necesitatea purtării aparatului dentar.

Ideal e că cel mic să ştie la ce să se aştepte pe parcursul procedurii. De exemplu, dentistul pediatru îi poate explica ce reprezintă o curăţare profesională a dinţilor şi importanţa unei danturi drepte, frumoase, pentru că cel mic să fie mai încrezător în timpul montajului aparatului dentar, dar şi ulterior.Asigură-te că alegi cel mai bun stomatolog


Cel mai bun exemplu pentru un copil este familia sa. Dacă cel puţin unul dintre părinţi poarta aparat dentar, micuţul va fi mai uşor de convins. Dar nu toţi părinţii se regăsesc în această situaţie.

Ce e foarte important, specialistii recomandă ca procedurile stomatologice pentru copil să fie făcute de către un adevărat profesionist specializat pe lucru cu copiii, de exemplu, de un dentist pediatru din Dusseldorf sau in germana spus kinderzahnarzt Düsseldorf. Un astfel de stomatolog pediatru ştie cum să discute cu copiii şi să-i ajute să-şi învingă temerile, consolidând relaţia cu aceştia.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4403 secunde