Scandal în Republica Moldova

Numele beneficiarilor furtului miliardului care apar în raportul Kroll

188
Numele beneficiarilor furtului miliardului care apar în raportul Kroll - numele-1569177981.jpg

Articole recomandate

Membrii Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar al Republicii Moldova și de investigare a fraudei bancare din 2014 au dezvăluit câteva nume de pe lista primită de la compania Kroll cu beneficiarii fraudei bancare ce a destabilizat puternic sistemul financiar al republicii, conform media de peste Prut. 


Într-o conferință de presă, președintele Comisiei, Alexandru Slusari, a declarat că a primit aceste documente abia vineri de la Banca Națională, chiar dacă ele existau anterior și la Procuratura Generală, transmite Radio Chișinău, consultat de Agerpres. 
"Astăzi (n.r. - vineri), la 13:30, a venit informația cu anumite nume și am semnat un fel de declarație de confidențialitate. Sunt două lucruri care ni se interzic: să publicăm aceste documente și să pronunțăm vreun nume. Noi am discutat acest subiect cu membrii comisiei și ne-am asumat riscul să facem publice unele nume. Vă putem confirma câteva nume și câteva companii care figurează pe această listă", a declarat Alexandru Slusari. 


"Vlad Plahotniuc este principalul beneficiar al furtului miliardului. Al doilea este grupul lui Vlad Filat cu câteva persoane din anturajul său. Mai sunt Marina Tauber, Reghina Apostolova, aproape întreg grupul parlamentar al Partidului Șor. De asemenea, figurează numele lui Gabriel Stati", a indicat Slusari. 


Potrivit acestuia, documentul Kroll menționează reprezentanți ai grupului de pe lângă Unibank, printre care figurează Petru Lucinschi și Vladimir Novosadiuc, directorul filialei Sputnik de la Chișinău. 


În raportul Kroll apar mai multe companii deținute de Vlad Plahotniuc: Prime Management, Finpar Invest, dar și firme despre care nu s-a vorbit până acum - Gemenii și Basconslux. 


Alexandru Slusari a menționat că va face tot posibilul ca documentele să fie desecretizate și să fie făcute publice. De asemenea, deputatul a menționat că fosta conducere a Procuraturii Generale a refuzat să coopereze cu ancheta parlamentară. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5375 secunde