Nunți gratuite, pietre funerare sau o masă caldă, pentru conversia din dolari în lire turcești

210
Nunți gratuite, pietre funerare sau o masă caldă, pentru conversia din dolari în lire turcești - turciivorprimi-1481202264.jpg

Articole recomandate

Firmele și companiile turce le oferă clienților stimulente, precum nunți gratuite, pietre funerare sau chiar o masă caldă, dacă acceptă să-și schimbe depozitele din dolari în lire turcești, după un apel lansat în acest sens de președintele Recep Tayyip Erdogan.

Liderul turc a cerut cetățenilor să cumpere lire turcești pentru a ajuta moneda națională să crească în raport cu dolarul, relatează AFP.

Apelul președintelui turc a primit un răspuns masiv, atât de la proprietarii unor restaurante de kebab, cât și de la jucătorii din industria apărării. Însă, economiștii au dubii că o asemenea campanie va avea un impact de durată.

În Istanbul, un brutar a anunțat că va oferi o pâine caldă celor care pot dovedi că au schimbat 250 de dolari în lire turcești.

"Cu ajutorul lui Allah, vom crește lira turcească și vom anihila dolarul. Eu nu câștig nimic de pe urma acestei inițiative... singurul meu interes este acela de a susține națiunea așa cum a cerut președintele", a explicat brutarul, din biroul său decorat cu numeroase portrete ale președintelui Erdogan.

În Gaziantep, un antreprenor are o ofertă mai generoasă, iar toți turcii care vor schimba 10.000 de dolari în lire turcești vor primi gratuit un pachet de nuntă în valoare de 5.000 de lire turcești, aproximativ 1.460 de dolari.

"Facem asta după apelul președintelui, care a cerut să-l ajutăm pentru ca lira să revină la valoarea ei ridicată", a declarat Demir.

În Bursa, un alt antre-prenor oferă o piatră funerară cu o valoare de până la 750 de lire (aproximativ 220 de dolari) pentru cei care schimbă 2.000 de dolari în lire turcești.

Nu doar micii antreprenori au intrat în această campanie națională, lansată după ce președintele le-a cerut la începutul săptămânii chiriașilor de spații comerciale din mall-uri să își plătească chiria în lire turcești, ca un simbol de patriotism.

Agenția pentru Afaceri Religioase a anunțat că turcii musulmani trebuie să-și plătească în lire turcești costul pelerinajelor spre Mecca. Istanbul Stock Exchange a anunțat că își va schimba toate depozitele în cash în lire turcești.

Valul de schimburi patriotice a continuat miercuri, după ce industria de apărare a convertit 262,7 milioane de dolari și 31,3 milioane de euro în lire turcești.

De asemenea, o campanie în acest sens a apărut și pe rețelele de socializare sub hashtag-ul #doviziniturkiyeicinboz, scrie adevarul.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Noiembrie 2016
Stire din Actual : Turcia renunță  la postul  de prim-ministru
Joi, 10 Noiembrie 2016
Stire din Actual : Atac cu RACHETE în Turcia
Pagina a fost generata in 0.3832 secunde