O navă rusă care transportă elicoptere spre Siria și-a decuplat sistemul de identificare

415
Cargoul rus Alaed, care transportă elicoptere de tip Mi-25 ce urmează să fie returnate Siriei după ce au fost reparate de către Rusia, și-a decuplat sistemul de identificare automată (SIA).

Către ora locală 19.00 (18.00, ora României), Alaed a dispărut de pe SIA, un sistem de schimb automatizat de mesaje care permite sistemelor de supraveghere să cunoască poziția navelor în zona de navigație, a anunțat agenția Interfax.

Cu puțin înainte, cargoul se afla la aproximativ 20 de mile nautice (aproximativ 37 de kilometri) de portul Baltiisk, la Marea Baltică, pe teritoriul enclavei ruse Kaliningrad, situată la porțile Uniunii Europene (UE).

O sursă apropiată autorităților portuare a anunțat anterior că este necesar ca nava să primească autorizarea autorităților portuare pentru a decupla un sistem de identificare.

Pentru a obține autorizația, este necesar ca proprietarul cargoului să adreseze o cerere cu cel puțin 24 de ore înainte de a părăsi portul, ceea ce nu s-a întâmplat în cazul Alaed, potrivit aceleiași surse.

Cu toate acestea, căpitanul unei nave are dreptul, aflat la discreția sa, să decupleze temporar sistemul de identificare al ambarcațiunii, adaugă aceeași sursă. Alaed a mai făcut deja același lucru săptămâna trecută.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 18 Iulie 2012
Stire din Actual : Marea Moartă  e pe moarte!
Pagina a fost generata in 1.5784 secunde