Rusia avertizează SUA:

"O posibilă intervenție în Siria va avea consecințe extrem de grave"

122

Articole recomandate

Rusia a avertizat, ieri, Statele Unite cu privire la consecințe extrem de grave ale unei posibile intervenții militare în Siria, într-o convorbire telefonică purtată de șeful diplomației ruse Serghei Lavrov cu secretarul de Stat american John Kerry.

"Domnul Serghei Lavrov a atras atenția interlocutorului său asupra consecințelor extrem de grave ale unei posibile intervenții militare, pentru Orientul Mijlociu și Africa de Nord, unde țări ca Irakul sau Libia sunt în continuare destabilizate", se arată într-un comunicat al Ministerului rus de Externe.

Rusia "este foarte îngrijorată" de declarații recente ale americanilor, potrivit cărora Washingtonul este pregătit să intervină în conflictul sirian, a subliniat șeful diplomației ruse.

Secretarul de Stat american John Kerry i-a sunat, duminică, pe secretarul general al ONU și pe miniștrii de Externe britanic, francez, canadian și rus pentru a le spune că are "foarte puține îndoieli" cu privire la utilizarea de arme chimice de către Damasc pe 21 august.

După acest atac sângeros comis în apropierea capitalei, în care, afirmă opoziția siriană, în pofida numeroaselor dezmințiri ale Da-mascului, regimul a folosit arme chimice pentru a omorî sute de civili, ONU a trimis experți care urmează să înceapă să ancheteze la fața locului.

În acest context, "Rusia îndeamnă la reținere în exercitarea unor presiuni asupra Damascului, să nu se cedeze provocărilor și să se încerce să se creeze condiții normale pentru ca misiunea ONU să poată efectua o anchetă minuțioasă și imparțială la fața locului", se arată în comunicat.

Rusia este unul dintre ultimii susținători ai regimului președintelui Bashar al-Assad, căruia îi vinde armament.

v v v

Turcia este pregătită să se alăture unei coaliții internaționale împotriva Siriei, ca reacție față de atacul chimic de la 21 august, chiar și în absența consensului ONU, a declarat, ieri, ministrul turc de Externe Ahmet Davutoglu, relatează AFP.

"Dacă este formată o coaliție împotriva Siriei în cadrul acestui proces, Turcia va face parte din ea", a declarat Davutoglu, pentru cotidianul Milliyet. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4388 secunde