O zonă secretă, descoperită cu ajutorul Google Earth

287
O zonă secretă, descoperită cu ajutorul Google Earth - googleearth-1457616858.jpg

Articole recomandate

De curând, circulă pe internet o imagine în care apare o bază militară secretă amplasată în deșertul din statul american Nevada, scrie Descopera.ro.

Experții în securitate susțin că aici sunt testați senzorii care acționează dronele folosite de armata SUA.

În fotografia captată cu ajutorul Google Earth apare o fâșie de asfalt, în cadrul așa-numitei "Area 6", parte a complexului de testare Yucca Flat, situat la doar 12 km nord-est de binecunoscuta "Area 51". După cum se poate vedea în imagine, pista se află în prelungirea unor hangare, în care specialiștii presupun că se află aparate de zbor ce urmează să fie folosite în scop militar.

Deocamdată nu se cunoaște numele zonei identificate pe hărțile satelitare. Cu toate acestea, ea poate fi observată cu ușurință de cei care se află în apropierea bazei Yucca Flat. Acest complex este cunoscut pentru faptul că a găzduit de-a lungul timpului numeroase teste nucleare.

Deși oficialii guvernului american au încercat să ascundă identitatea zonei, au existat, însă, detalii, care au fost făcute publice. De exemplu, într-un plan referitor la administrarea deșeurilor nucleare de la Yucca Mountain este menționat într-un paragraf faptul că "Area 6 este o bază operațională aeriană".

Una dintre principalele ipoteze emise de experții în securitate națională se referă la faptul că baza este folosită pentru a efectua teste de recunoaștere cu ajutorul dronelor de tip MQ-9 Reaper. Această zonă a fost aleasă în mod special pentru realizarea testelor militare, deoarece terenul este similar cu cel din Libia, unde armata americană luptă împotriva organizațiilor teroriste. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Martie 2016
Stire din Actual : A murit inventatorul e-mail-ului
Pagina a fost generata in 0.4547 secunde